Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dekalibrovany tachometr


makovice

Recommended Posts

Zdravim vsechny,

nekteri z Vas jiste vi o mem problemu s unikem oleje na monobloku. Tento problem je k memu nevyslovnemu stesti jiz vyresen diky panu Vasendovi!!!! Timto mnohokrate diky. Nastal ovsem dalsi problem (uz ne tak zavazny).

S vymnenou prevodovky (prevodove casti monobloku) za ten samy dil z vozidla znacky Citroen, doslo k nemile veci a to dekalibraci tachometru. Na prvni pohled jednoduche reseni: misto (sneka) nahonu tachometru znacky Citroen dat zpatky nahon stary. To se podarilo, ale tachometr stale ukazuje cca o 10km/h vic. Napadla me moznost, ze s Citroen.n. jsem tachometr docela slusne pretozil (ukazovalo to spis o 20-30km/h vic), tak jestli to neni tim.

Veskere napady vitam. (Jinak se pokusim o Oddieho sehnat jiny tachometr a zkusit ho, ale v tyhle zime se mi do toho moc nechce :( ) Takze predem Diky.

Makovice

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vix: Dekuju.

Nevim jestli se muzu radit do sporoprogramu, kdyz jsem do toho malyho nenazrance narval uz takovy nehorazny prachy, ale kazdopadne vydim spis problem v tom, ze i kdyby to bylo konstantni (coz si myslim, ze neni) tak to porad ukazuje vic a to zrovna u myho auta, kterymu nestacil rozsah ani pred tim bude docela problem.

Ale porad me zarazi, ze to ukazuje blbe, protoze ten snek je tam z Peugeota a prece nebude PSA delat dve ruzny prevodovky pro jeden typ motoru XY8????? Je to fakt zahada, budu muset nekde pomerit posun a pak to nejak poresit :(

Ale stejne dik. Makovice

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Makovice: Ahoj! Treba u CX existovaly dva nahony tachometru s ruznymi prevody - zrejme na benzin a na diesel. Tvarove byly stejny, ale kazdy mel jinou barvu a hlavne jeden ukazoval normalne a druhy o cca. 20-30 km/h vic. Ve vyssich rychlostech to byla parada :D Ale tohle neni tvuj problem.

Jinak ja to vyresil tak, ze jsem oba rozpertloval a slozil si vlastni dvoubarevny hybrid, ktery fungoval OK.

Pak by mohl byt problem v prevodovce, ze by byla nepatrne jinak zprevodovana, vice do rychla, to by pak tachometr ukazoval vic. Zrovna mi chybi cast manualu k BX na prevodovky, kde by byly pomery uvedeny. Snad to nekde zjistim.

[Editován dne 2/12/03 Dydzej]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

meli je v konradu, ale nedavno jim nejak zahadne cast zmizela z online katalogu, tak snad je jeste maj... jinak jsem je zahlid i v tempo teamu v hypernove, ale byla to ta rejzovita varianta ala FNF... pripadne se muzes vypravit lovit na vrakoviste... nektery audiny meli docela hezky meraky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...