Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

táhlo řazení zarezlý čep


gogogo

Recommended Posts

Zdravím.

Řešil tu už někdo tento problém,na konci toho táhla je silenblok krz který by mněl volně procházet čep z další části řazení(vidlice),která je momentálně jeho pevnou součástí.Prostě když zařadím tak se to vtom nepootočí,pouze překroutím ten silenblok což jak jsem se dočetl muže být důvot vypadávání rychlostí.Jen nová tyč origo by stála 2000 kč.Tak sem to sháněl na vrakáči po okolý ale bez uspěchu.

Pokusy o rozhýbání jaksi nefungují,ještě sme to neskoušely lehce ohřát,ale kvůly té gumně to bude problém.

Napadlo mně to destruktyvně ovolnit a nahradit silenblok pevným pouzdrem třeba z teflonu,což by však nemuselo být to pravé ořechové pro parádu tam ta guma není.Nebo přímo vyrobit ten silenblok.

Přikládám foto

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle je taky známá "závada" našich 205tek. Já měl ten čep kdysi taky zarezlej a za jízdy mi vyskakoval 2. a 3. rychlostní stupeň. Stačilo přejet menší nerovnost a rychlost byla venku.

Chce to namočit štěteček do brzdový kapaliny a ten čep pěkně napatlat, nechat to působit(klidně půl dne) a pak to zkusit rozdělat.

V nejhorším případě by ta guma šla vykuchat a udělat to nějak jinak, protože ta guma tam jenom tlumí vibrace od motoru.......ale to už nechám na vás:papa:papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co mi přišlo vůbec nejhorší tak jednoznačně vyháknutí tý tyče z kulového čepu pod autem u řadící páky vzal jsem na to pořádnej šroubovák a bez toho aniž by druhej držel řadící páku jsem si ani neprd jo a když to z toho vyskočilo tak jsem se ještě bouchnul a udělal si stínku:)

Jinak povolit ten šroub,který drží tu vydlici v nápravnici nebylo taky nic lehkýho,ale povedlose.Při dotažení toho šroubu kouká pěknej kus volnýho závitu a ten samozvřejmě orezne a je to tady.

Stříkal jsem na to wedečko a malým ocelovým kartáčkem jsem ho furd očištoval jak jsem s ním pootáčel,znova ho utahoval nastříkal,povoloval furt dokola a nakonec šel.No a pak jsem objevil pěkně vyžranou rozpěrnou trubičku a vydřené spodní plastové puzdro takže tam byla celkem pěkná vůle,kterou jsem na řadící páce nijak nepocítil.Asi protože jsem to měl řazený napružený přes ten zarezlej čep v silenbloku.

post-0-14109598073692_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...