Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jaké lepidlo na plastovou masku (307 facelift) ?


omegaalfa

Recommended Posts

Tak mi nějaký umělec nacouval do masky na 307dmě facelift a popraskalo mi tam pár mřížek, tak to potřebuju slepit - A dotaz zní jáké konkrétní lepidlo byste mi doporučili ??? (pokud možno konkrétní typ, když mi napíšete vteřinové z tesca, tak budu tam kde jsem ted)......jinak s tím mám špatné zkušenosti těmi obyčejnými vteřinovými lepidly se to jenom oblemtá a stejně to nelepí a abych se s tím rozebíral a někomu to dal za 500 svařit, to si mohu rovnou koupit novou mřížku..... díky za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vteřinový lepidlo je nesmysl.

Já bych použil Chemoprén.

Tady v práci jsme používali dvousložkový Araldite 2011, ale na tohle bych zkusil spíše 2017. Nicméně na tahle lepidla je třeba speciální aplikátor a navíc asi nebudou z nejlevnějších.

Chemopren by měl udělat svou práci. Jen je třeba ho použít správně, tj, očistit a namazat lepidlem obě plochy, třeba je na chvíli i k sobě přitisknout, ale hned je zase oddělit, nechat odvětrat (já dávám 30-60 sekund) a pak je znovu přitisknout a držet.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Fusion

Není u chemoprénu aby byla jedna z lepených plocha savá?

Je lepší, aby obě strany nebyly zcela hladké, ale zrovna u té mřížky, která není nějak brutálně namáhaná a jednotlivé lišty drží u sebe samy (pokud nejsou totál vylámané), tak tam bych se toho nebál. Lepil jsem tím opěradlo dětské židličky, jenž se zdá být z podobného materiálu jako mřížka, zlom byl zcela hladký a drží to.

Výhodu chemoprénu vidím také v tom, že co se omatlá kolem spoje, dá se celkem snadno odstranit. (čímž nechci říct, že epoxidovou pryskyřici nebo cos to psal, odstranit nejde nebo že je tvoje rada hloupá)

Jinak za dob modelaření, když všichni používali Lepí-M, jsem já měl nějaké šílené lepidlo (spíše rozpouštědlo), které spojovaný povrch naleptalo a po odpaření to drželo jako pes. Jenže ty modely byly polystyrénové, což ta přední mřížka rozhodně není.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...