Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

207 - divna rezonancia pri stred. otackach


raydowe

Recommended Posts

ahojte. Mam novu 207ku, vsetko je ok. ale pri strednych otackach cca 3500 mi nieco rezonuje takym zvlastnym zvukom, neviem zistit odkial ide. ked sa prida plyn tak to presnate, vymacknem spojku tiez to prestane. taktiez mam pocit, ze to robi len pri zohriati. btw prvu pol hodinu jazdy to nepocitujem/. rovnako mam pocit, ze to rezonovanie sa na polovici sekundy objavi ak sa preradujem vo vyssich otackach, ale to je len taky naznak pri vyslapnuti spojky a preradeni.

situacia... idem 90 na 5 ke.. pustim plyn... otacky klesaju aj rychlost, rezonancia sa pomaly objaavy dosiahne najvyssi stupen zvuku (nic strasne) a pomaly zmizne ked otacky klesnu pod cc 3000 otacok... som uplne novacik co sa tyka aut.. tak budem vdacny za kazdu radu.

druha otazka sa tyka vystrazneho rozsvietenia blinkrov pri prudkom brzdeni. kedy sa to ma presne rozblikat? uz som brzdil prudsie (na moj vkus) ale zatial nic. bojim sa to testovat nakolko su cesty v tomto obdobi zradne.

diki moc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dik za odpovede, tak mi neostava nic ine len jazdit.:))

ale predsa mam este otazku. o to ohladne signalizacie baterky. zapnem zapalovanie rozsvieti sa a svieti trvale, nastartujem, zhasne... vsetko ok. ale ked napr necham bezat radio alebo mam dlhsie otvorene dvere (svieti strop. svetlo) tak po case zacne blikat a myslim ze raz mi aj vyplo radio. ked potom pootocim klucikom do zapalovanie, tak opat blika az kym nenastartujem - zmizne. po ujeti zopar km alebo na druhy den uz zase svieti.

su to asi trapne otazky ale v manualy nic neni ohladom toho a neviem kde inde na to prist preco to tak. Rozblikanie baterky by som este chapal, ale vypnut radio by nemalo nie?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Keď sa Ti rozbliká kontrolka batérie tak to značí, že sa Ti aktivoval ekonomický režim. To znamená, že po vypnutí zapaľovania ešte môžeš určitý čas používať niektoré spotrebiče (napr. autorádio) no po uplynutí tohto času Ti riadiaca jednotka BSI odpojí napájanie týchto zariadení...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...
Původně zaslal: hnusoba

S tou rezonanciou nenarobíš nič, výfuk na 207čke je tak naladený od výroby. Skús naštartovať, otvor dvere a pridaj plyn do vyšších otáčok a hneď ho pusti, budeš počuť také slabšie "strieľanie" do výfuku. To vyvoláva tú rezonanciu :papa

v tomto clanku opisuje ze dochadza ku kontaktu paliva s horucim kovom vo vyf. systeme co sposobuje to strielanie vyfuku a nsledne rezonanciu. CO sa mi pozdava, lebo to naozaj robi len ked sa auto uz "zohreje" zastudena to nerezonuje... Co vy na to? Da sa to nejako poriesit? nechapem preco to niektore 207 nerobia..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...