Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

servisne intervaly


PuLo

Recommended Posts

Ahoj, som tu novy. Momentalne mam na istu dobu pozicany p206, info o ktore ziadam budu smerodajne skor pre majitela ak bude niekto z vas ochotny poradit ;)

Zaujimaju ma teda servisne intervaly, co menit, po kolkych kilometroch pripadne po akom case a aj niejake odporucania na konkretne produkty. Auto bolo kupovane zo zahranicia preto vznikli taketo neistoty, takze postupne sa bude menit vsetko.

Tak napr. olej, nasiel som odporucania od vyrobcov total a esso, to je tusim i priamo pod kapotou na takych kvazi nalepkach, essa by som sa snad ani nebal nakolko som ho mal v honde a bol som s nim spokojny, no skor ma zaujima aku viskozitu pouzit ... pocuvam od viacerych ze je dobre v tomto obdobi pouzit 5w40 a ked sa nam otepli tak prejst na 10w40.

Vopred velmi pekne dakujem za rady.

Ak to tu niekde bolo napisane tak ma prosim vas skuste naviest a mozme tuto temu odmazat aby nebola duplicitna.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

neviete niekto , ked je nemuxova verzia, a interval navsetvy servisu peugeot je nastaveny na tom malom displey kde je aj pocet jazdenych km, je tam nastavene 30 000km do servisnej prehliadky , podarilo sa mi to prenastavit na 20 000 km, ale neda sa to nastavit aby to zacalo odratavat 15 000 km? Na vymenu oleja aby odratavalo, cosi som videl v knizke , ale neni to v rozumnom jazyku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V akom jazyku to teda bolo napisane? Mohol by si hodit scann, rozlustime spolocne ;) Tiez ma to zaujima...zistil som, mozno zle mackam, ze na palubnom viem pozriet len pocet celkovych kilometrov (110 tis. podla RJ, ci realnych netusim) a ten klasicky nulovatelny stav, vyuzivajuc pri tankovani, meranie vzdialenosti od bodov a podobne.

To MartinR: Kilometre ako som pisal vyssie 110 tis. ale o realnosti tazko pisat, interier udrziavany, motor slape slusne, je to 1.6 verzia s vykonom cca 90 koni.

Chceme na tom pomenit v zasade vsetko co sa tyka servisnych zalezitosti, no otazne je od ktoreho vyrobcu?

Pre motorak som sa rozhodol, dame tam Total, 5w40 zjavne pre kratke vzdialenosti a kopec studenych startov...

Zapalovacie sviecky pojdu bud BERU alebo BRISK, osobnu skusenost mam len s NGK tak skuste poradit ci sa da spolahnut aj na tie prve spominane.

Co sa tyka filtrov tak tam sa striedavju vyrobcovia ako STARLINE, FILTRON, DELPHI, FRAM, MANN...tie posledne dva spominane sa mne osobne pozdavaju najviac.

Este ma zaujima vymena prevodoveho oleja...co tam davate, zn., viskozita a samozrejme mnozstvo.

To je zhruba vsetko co ma momentalne napadlo, mozem doplnit neskor.

Vdaka za odpovede ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no odfotil som to, je to tuto http://www.tuningclub206.com/forum/viewtopic.php?p=22985#22985 , neviem cosi tam je pisane 15 000 km, aleneviem ako to dat aby to zacalo odratavat od 15 000km od vynulovania, lebo inak zacina od 30 000km co je servisna prehliadka, to mi je naprd. Podarilo sa mi to na 20 000 prehodit, ale neviem ako na 15 000km, dik

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 roky později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...