Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

405 nebo 605 help me please


Wasabi

Recommended Posts

Zdravím . Chtěl bych se zeptat na váš názor. Chci si koupit jinej wágen buďto 405 nebo 605 2,1 v naftě. Mám asi 120000 vočí. Co bych za to koupil. Asi bych to chtěl mít v turbu a taky trochu výbavy by neuškodilo. Chtěl bych vědět jestli se za ty prachy dá 605 koupit v relativně dobrým stavu tak abych do ní nemusel cpát prachy hned jak to dovezu domů. To bych si radši potom koupil zase 405. Danke moc za názory.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To už jsem si taky říkal že z bazaru asi kupovat nebudu. Ale asi by to chtělo někoho k tomu aby mi to pomohl vybrat. Je to docela pěknej wagen a chtěl bych do toho jít ale mám z tohom trochu strach. Protože díly na to jsou prej docela mastný. Tak toho bych se chtěl vystříhat. Jinak kolik tak asi ta 2,1 žere, když už má něco nalítáno. díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jsem nechtel, odradit Te!! Psal jsem, ze to nesetrim - dalnice plny plyn, predjizdeni atd. Ta spotreba se da urcite stlacit na 7 litru. Prumerna podle papiru je nekde mezi 6 a 7.

Ja bych to nezavrhoval. Taky nejsem rokefeler a jezdim. Navic nafta se da sehnat i mimo benzinku za podstatne nizsi cenu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám P 605 2,5 TD. Dokud jsem jezdil tak město popojíždění do 10 km-spíš studený motor-neblbější provoz, zima 8,2 l/100km.

Štreky po dálnici - průměrná rychlost dle počítače 125 km/h, klima chod - 6,2 l/ 100 km. Svezeníčko paráda. Pokud bys nejezdil se studeným motorem semtam město, tak se dá jezdit s rozumnou nohou za 7-7,5 i s konfortem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no tak ti zamotam hlavu ja, protoze mam 405ku 1,8TD a svezenicko mam taky super, neni problem jezdit 150 km/hod a jezdim i po meste za 6,2 litru...

tak to babo rad ;)

no zalezi, od koho auto sezenes, kdyz si sezenes slusnou 405 nebo 605ku, tak je to podle me skoro jedno (no 605ka je vetsi, ale ne zas o tolik, zase ta 1,8TD se vejde do povinnyho ruceni, ale zas to bylo jen do roku vyroby 92)... Spis to si vybral podle toho, jakou by se mi podarilo sehnat (abych vedel, do ceho jdu)... abych vedel, co me ceka za opravy atd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

My tuhle službu nabízíme, že Tě Valda Vašenda doprovodí po bazarech a dá ti záruku na technický stav. Ale v Praze (je tady těch aut nejvíc) nebo kompromisně v Hradci. Ale chce to vzít peníze, věnovat tomu sobotu a když se nalezne, koupit. platí stokrát řečené kup auto za 90 a vraž těch zbylých 30 do údržby (filtry, náplně, rozvody, elektroinstalace, uložení ramen, nějaký čep, silentblok) a pak budeš spokojený. Šel bych asi do 405, jasně lidi jako Dyzej mají krásnou 605, ale mazlej jí roky a nelitujou peněz, jinak každej díl bude stát o třetinu více.

Rebik

www.autovasenda.cz

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to jo asi to vezmu v úvahu a zkusím se kouknout po bazarech, ale asi až na jaře v zimě nejezdím a tak to bude lepší . Oni i ty ceny možná budou jiný. A s tím servisákem to není špatný nápad jak to přesně funguje? Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, na jaře skutečně budou ceny jiné. Z toho důvodu bych kupoval spíš v zimě :) - zvláš? diesela, na tom se především v zimě pozná, jestli je OK či nikoliv.

Pokud se v tom sami nevyznáte, asistenci odborníka mohu jen doporučit - sice nevím, kolik tahle služba stojí, ale rozhodně vám může ušetřit i desetitisíce na případných opravách...

I pokud kupujete auto na inzerát, je vhodné domluvit si s prodávajícím, že s tím zajedete do servisu - v Praze třeba k tomu Vašendovi, když už to nabízí ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na jaře se obecně kupujou auta víc, takže jsou i ceny vyšší.

Co se týče té unie, to ještě neví nikdo. Nicméně, je opravdu velmi naivní se domnívat, že si v dubnu přivezem jakkoliv starou šlupku, odhlášenou z Německa, a tady nám jí radostně přihlásej - jak si mnozí myslí, a tvrdí.

Za prvé, když tuhle možnost bude mít každej, zvednou se v Německu apod. ceny, kvůli větší konkurenci.

A za druhé, naši úředníci si tutově vymyslí něco, aby to nebylo tak jednoduché - pravděpodobně cestou nějakého poplatku při přihlašování do provozu, zálohy na ekologickou likvidaci apod. O výši toho poplatku se můžete leda dohadovat, ale mě by třeba vůbec ani nepřekvapila cena ve výši ceny dnešních dokladů....

[Editován dne 11/22/03 oddie]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Oddie: tak takhle daleko jsem to nedomejšlel jen že prej o tom mluvili v televizi a ptali se i v bazarech na názory tak jsem to vzal jako že to asi spadne ale neva koukám se do inzerce a sleduju kdyby se něco objevilo za gut cenu tak bych se na to šel kouknout s kámošem je to mechanik ale dělá jen medvědy tak že takový ty peugeot vychytávky nezná docela by mi bodlo ten servis v praze a domluvit co to obnáší

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Což o to, ono to asi spadne, ale každej se bude snažit toho využít a utržit co nejvíc pro sebe, pochopitelně.

Nejlepší je, když na to nespěcháš, koukat na to dlouhodobě a pořád, a když se objeví něco zajímavého, zajet s tím na ten servis na prohlídku. Vůbec nejhorší je, když potřebuješ koupit auto hned, to není skoro na výběr...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...