Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Kontrolka hladiny oleje


amiandrew

Recommended Posts

Zdravím zde přítomné,

dnes v poledne po nastartování mi PP zobrazil blikající informaci o tom, že mám nízkou hladinu oleje v motoru. Zkontroloval jsem jej měrkou a je ok.

Tuším, že jsem zde něco podobného zahlédl, ale ať jsem hledal, nic jsem nenašel.

Je mi jasné, že může být poškozené čidlo hladiny - je možné, aby to čidlo "zamrzlo"? Nebo tento ukazatel může indikovat i jinou závadu?

Věem díky za odpověď...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

taky záleží na sklonu vozidla. pokud parkuješ na rovině, tak by mělo ukazovat vše OK.

Stalo se mi párkrát, že to píplo, že mám málo oleje, párkrát to taky ukázalo, že tam je max. pokud parkuju na rovině, tak je to vždy OK.

Na to čidlo bych se moc nespoláhal - jediná jistota je zahřát auto, zaparkovat na rovině, nechat chvíli stát a změřit měrkou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je v pořádku. Mě to dělá vždycky po výměně oleje a pokaždé ráno, když je olej zcela steklý. Dle manuálu mám náplň 3,85 l, ale vždy mi tam dali podle programu údržby4,5l jako u 2,0 HDI. Takže to blikalo a já dvakrát vyplašeně přijel, aby mi to upustili. V manuálu totiž je, že to znamená taky přebytek oleje a tedy nebezpečí pro motor! Takže jsem koukl na měrku a bylo to 1cm nad max. Teď dávám vždy 4l a zpočátku to taky bliká, ale už to neřeším. Cca po 4000 km po výměně se to uklidní..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

mne to tiež ukazuje ako sa tomu chce a aku to ma naladu už som to tu riešil a vraj je to len kus dratiku ktory neakym určitým odporom vyhodnocuje hladinu može to byt aj špinave a preto to blbne a neviem čo ešte hlavne je že po manualnej kontrole je to ok a ked viem že sa mi tam ten olej nestraca tak viem že zase blbne čidlo a to ked dvakrat naštartujme zakaždym ukaže bud plnu alebo prazdnu hladinu viac variant mi zatial neukazalo a vždy je plna teda do polovice mierky mam hladinu oleja.. už to neriešim vobec uvidim ako sa to bude chovat po výmene oleja cca za mesiac :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Ahoj,

mě to blbne přesně od chvíle, kdy mi po pravidelné kontrole měnili v servisu olej. Auto parkuji v garáži na rovině, jednou mi to při nastartování ukazuje plno, jindy jenom jeden čtvereček, podle nálady. Když jsem se ptal při další návštěvě v servisu na to ptal, tak mi po změření hladiny řekli, že je olej v pořádku a blbne čidlo. Výměna prý stojí přes dva tisíce (už jsem po záruce). Tak jsem si zvyknul. Od výměny jsme najeli cca 6 tis. km a stále si to vymýšlí.

Petr

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

aj mne si to stale vymíšla čakam na vynemu je pravda že vymena oleja v servise sa robiu takym sposobom že ti naleju 3L noveho oleja a doleju starym tak neni čudo že tie čidla možu blbnut je to informacia priamo so servisu peugeot (zradca :D kamarat ) ale určite by som si to nedalmenit za 2000korun a nič sa nemusi zmenit teraz mi bude menit olej už znamy nakolko som po zaruke a nemusim do autorizovaneho tak som zvedavy ako sa to zachova po naliati Total Quartz 9000 5W40 pretože v autorizovanych tam aj tak leju shel helix ultra lebo maju zmluvu zrejme so shell :roker

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...