Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nastavení topení/klimatizace


Guest sapikuv

Recommended Posts

Zdarec, může mi někdo poradit, jestli jde v 206cc uložit nastavení topení? Pokaždé, když nastartuju, se mi zapne klimatizace a je úplně jedno, jestli jsem ji předtím měl zapnutou, nebo ne. A teď v zimě mě nebaví to po každým nastartování přepínat. Jo, je to digiklima.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mirascc jasne, dava sa do rezimu auto, co znamena ze ac klima sa zapina, , cize cerpadlo sa zopne pri rezime auto , to si si este nevsimol??? Inak aj mne to vadi, ale s tym nic nespravime, hadam len to ked ides vypat auto daj off a ked nastartujes ked vojdes doauta zas, tak daj off a da ti to to co si predtym mal nastavene , inak sa to neda

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: denoo

mirascc jasne, dava sa do rezimu auto, co znamena ze ac klima sa zapina, , cize cerpadlo sa zopne pri rezime auto , to si si este nevsimol???

Však to píšu, ne? :)

Původně zaslal: denoo

Inak aj mne to vadi, ale s tym nic nespravime, hadam len to ked ides vypat auto daj off a ked nastartujes ked vojdes doauta zas, tak daj off a da ti to to co si predtym mal nastavene , inak sa to neda

Jo,pravda tohle funguje.Při vypnutí klimy tlačítkem Off a znovuzapnutí tlačítkem Off zůstane nastavená jak byla před vypnutím.

Anyway... O klimě toho tu bylo už napsáno celkem dost, ale co člověk, to názor. Jeden tvrdí že se kompresor spíná pokaždý, druhej že jen při určitejch teplotách, ...

Co sem tak postřehl, dost lidí se shodne, že je dobrý klimu občas pustit, aby se hnulo chladivo a promazal kompresor. A že v ECO módu nedochází k vysoušení vzduchu, tzn skla se mlží stejně jako v autě bez klimy. Osobně to neřeším, nechávám Auto, ať si s tím elektronika poradí. V tomhle počasí je mi občas akorát trochu zima na nohy, tak pošlu víc teplýho vzduchu dolů, ale když už je auto vytopený, automatika funguje fajně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Mirascc.....No konene som si to všimol ako to vlastne funguje .Zopnutie komresoru je pomerne hlučne !Ale stal som vonku bolo asi -2 a behom 10 min to zoplo a vyplo asi 5 krat .Nieje to trochu na hlavu postavene že ja zapnute kurenie a ked klima zaznamena výšiu teplotuautomaticky sa zapína a vzapetí vypina. Neposere sa to ked sa to používa v zime?Nema sa to v zime použivat iba ako spravne nastavenie ventilacie tepleho vzduchu od motoru?Ja jazdim na golfe a cez zimu mam klimu of a mam to nastavene len ako prietok vduchu od motoru neviem či som sa tu jasne vymotal ale snam ma rozumieš.:super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli sem si svý vědomosti správně poskládat dokupy, pokud klimu vypneš (ECO režim), hlavní nevýhoda je, že nedochází k vysoušení vzduchu a tudíž se ti budou mlžit okna. Někdy to schválně vyzkouším.

Jinak sem schálně pročet návod, ale žádnou poznámka o nutnosti vypínání klimy za nízkejch teplot sem tam nenašel. A z toho co sem zatím kde čet, fakt nevím co si vybrat. Jeden tvrdí že by se klima v zimě vůbec zapínat neměla, druhej říká že je to jedno a třetí tvrdí že ji naopak kurvíš pokuď jí celou zimu nepustíš.

Jo a jinak - když sedím v autě, jediný zvýšení hluku pozoruju v okamžiku sepnutí ventilátoru chlazení motoru, to je rachot slušnej. Nic jako že by se spínal kompresor klimatizace sem nepozoroval. A na to abych stál venku a poslouchal jestli se něco děje sem moc línej :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Klima si bezpečnou venkovní teplotu ohlídá sama - pokud by byla moc zima, presostat jí vypne, nebo zabrání spuštění. Pokud jde o to mlžení oken, tak ano, občas se to stane. Když se mi začnou mlžit za jízdy, tak klimu na chvíli pustím a ono to z toho skla zase sleze. Pak jí zase vypnu. :)

Zvuk sepnutí kompresoru je takový specifický cvaknutí, je slyšet bezpečně u většiny aut. :) V případě automatický klimy je při přepnutí z režimu ECO do režimu A/C provázeno ještě zvýšením volnoběžných otáček na cca 1000.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...