Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

kour z pod volantu


ajsik

Recommended Posts

tak si to dneska jedu po brne a najednou se mi zacne kourit z pod volantu a smrdi to jako kdyz se pali elektronika :o - okamzite jsem jel ke kraji a psychicky se pripravoval ze dostanu bombu od AIRBAGU :D

jiz delsi dobu mi obcas pri vypinani blinkru zacne jeho relatko splasene cvakat, ovsem dneska to bylo i s kourovym efektem :o

Zkousel jsem pred tim ocistit kontakty relatek pod palubkou ale tam asi problem nebude.

PS: muze byt v haji kontakt na pacce blinkru ... ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak pokud to i smrdělo tak to tam bude někde zkrat. Rdši bych to hned rozebral a hledal příčinu. Co pojistky?? Píšeš, že cvaká relé - neodešlo náhodou úplně (ten kouř)?? Páčku kdyžtak rozeber (na 306 to de celkem snadno) a proměř. Spíš bych to ale tipoval na nějaký prodřený kabel či tak něco (když jsem poprvé rozhodil část palubky tak jsem se divil kolik kabelů tam bylo úplně oholených ).:o

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Světla. Vypínač světel na páčce blinkrů je velmi mizerně dimenzován, a světla jdou napřímo - bez relé - takže tím vypínačem teče značnej proud - přes jedinej kontakt. To je hodně častá závada, že to začne hořet...

Nejlepší způsob, jak tomu předejít, je dát potkávačky + dálkové přes relé.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo.

Já tohle budu řešit taky, a trochu komplexněji. Mé řešení:

Z předních světel půjdou ven parkovačky, a místo nich 20W žárovky - pro denní svícení. Ty budou svítit na první polohu (jako předtím parkovačky). Teprv druhá poloha budou potkávačky - na noc, a stejně jako dálky budou přes relé (dálky H1+H4 dokážou ten spínač odpálit dost rychle). Nadto, při potkávačkách/dálkách se vypnou ty \"denní\" 20W - kvůli tepelné zátěži světlometů. Pak taky, palubka + spínače budou svítit jen při potkávačkách, přes den tedy neee, a nadto, ještě možná při stojícím motoru půjdou \"daylights\" do série, aby svítily jen jako parkovačky.

Výhoda tohoto řešení - i při denním svícení zůstane funkční světelná houkačka... samozřejmě vyjma toho, že se budou míň vypalovat paraboly, míň odcházet žárovky (i v palubce) a nebude hořet přepínač.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To zní zajímavě. Co na to ale řeknou na STK a homologace?? Jak teď blbnou s těma Kryštofama tak i schopnější hlídka když si chce něco najít tak si najde. Nehledě na to, že i když budou žárovky v sérii (místo parkovaček) tak to bude svítit 2x tak jak původní parkovačky, ne?? Odpojení svícení palubovky ve dne by ale k zahození rozhodně nebylo :).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak, co řeknou na STK? Já se jich chodit ptát nebudu... A s policajtama na cestě nejsem ochoten se bavit o technických věcech už vůbec - ale oni mě stejně nezastavují. Ostatně, čerstvě namontovaný 1,9TD místo původního 1,9D by je stejně asi zajímal víc, než blbý světla... Jediné, co se jim zatím může trochu nelíbit, jsou chybějící zástěrky (ehm, kovářova kobyla...), ale ani na to neměli při \"kryštofu\" námitky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, souhlas s vámi a Oddim. Já tam napálil přídavný dálkový přímo přez něj, v domění, že to udrží. A ono jo, ale jenom třičtvrtě roku. Na to, že jsem mu tam přidal dalších 10 A tak se držel dlouho :) Jsem si koupil na vrakáči novej přepínač.

Jo, za 800 Kč mi ho nabízel tady v Brně ve SchrotCaru. Byl ze 405, o 1 cm delší ale jinač stejnej. Byl pořádně olezlej a vůbec prostě strašnej. Tak jsem tomu týpkovi řekl dík a šel. Až v Olmiku mi za pětibábu prodal na 205, ještě ten placatej.

Tolik česu na Oddieho řešení nemám, ale přepojit to přez relé je vyloženě rozumný řešení.

Soutěžní otázka: Dal už někdo do kupi ten přepínač? Já se do toho špatnýho se zvědavosti podíval a tím to taky zkončilo. Nechápu, jak to můžou pásově montovat, protože je to složitý jak sdružený inkaso :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten přepínač není zas tak složitej, rozebraný už jsem jej měl několikrát, a taky jsem dával dohromady ze dvou jeden...

Ten placatý - hranatý - se používal na 205/309 starém modelu - tj. do 89, ten kulatý na novém modelu 205/309 od 90 a starém modelu 405 do 92. Zapojení je pro oba tyhle typy stejné, a stejné jsou i ty funkční vnitřky, jen ta samotná páčka je jiná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 16 let později...

Zdarec, jen tak nahodou koukam na prispevky a u me 106 stare verzi uz se mi taky 2x kourilo za volantem v te mezere a sla citit elektrika, to same s klikanim rele. Chtel bych se zeptat co mam kde rozebrat a na co se podivat...

Upraveno uživatelem Niklak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...