Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Laserová operace očí


M.a.R.i

Recommended Posts

Tak jsem dnes podstoupil laserovou operaci očí. Co jsem předtím četl na netu,tak si pacienti chválili jak je zákrok bezproblémový a jenom malinko nepříjemný. Ale mně se opravdu takový nezdál. Při operaci jsem cítil takovou směs bolestí,že jsem myslel,že jim uteču z lůžka. Ale teď už to je celkem v pořádku. Jsem zvědavej na reakce okolí,až mě uvidí, brýle nosím od 4let a všichni si na to zvykli. Myslím,že spousta lidí mě ani nepozná.

Už jste ji taky někdo na klubu podstoupil?

odkaz na operaci:

na videu není ještě ta část,kdy vám oko něčím vylévají a pak odsávají,taky opravdu super :super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to oddie: Díky,snad bude vše v pohodě a nedostanu nějakej zánět. Akorát sem si já debil krátce promnul levý oko,čož je přísně zakázaný a teď mě v něm škrábe, snad sem něco nepokakal. Zítra už si troufnu řídit, už teď vidím dobře. Ale v noci alespoň tak měsíc 100% neuvidím

to Fusion: A byl si s tím u doktora? Přeci oči jsou oči.

Tak sem přemýšlel nad tím,jestli mi nějak neubere identitu to,že už nebudu nosit brýle. Třeba sem nedávno potkal holku ve škole, co znám od malička, vždy bylo dost při těle a co sem ji teď viděl,tak se šíleně zhubla, ne že by nebyla hezká. Ale přijde mi to zvláštní, jakoby to už byl někdo jinej...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Byl byl ještě tenkrát (před rokem a něco) v nemocnici.

Šéfík mě práskal dioptrie a nebyl schopen říct co s tím, byl sem aji strkat hlavu do takové boule kde blikaly hvězdičky :)

Nikdo nevěděl co s tím a když sem vysvětloval co vidím tak na mě hleděli jak na mimozemšťana.

Si myslím že se uvolnily takový ty vlákna (už si z biologie nepamatuju jak se jim říká.

Dostal sem třískanec nad oko a měl sem otřes mozku + zlomenou spodinu lebeční :roll

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Operaci mám za sebou už víc jak rok, brejle sem nosil někdy od druhý třídy základky. Měl sem snad šest nebo sedm dioptrií, od tý doby brejle nenosím. Ta operace samozřejmě nic příjemnýho není, ale za výsledek to rozhodně stojí!

Kde si byl? Jakou metodou? Já nakonec zvolil ÚVN, metoda WaveFront LASIK. V Lexumu mi vyhrožovali jakousi prasečí PRK a ještě že mi budou dělat každý oko zvlášť, páč na moje dioptrie už neměli pořádně laser. V ÚVN používají jinou mašinu, takže sem se jim celkem v pohodě vešel do tabulek na LASIK, obě oči naráz.

K operaci samotný se nijak zvlášť v myšlenkách nevracím, to si spíš vzpomenu na předoperační vyšetření, který sem v rámci rozhodování absolvoval na obou klinikách. Byl sem tam někdy vprostřed léta, sluníčko pařilo jak prase, dioptrický sluneční brejle sem neměl, no paráda. Obzvláště hlubokej dojem ve mě zanechal test slzivosti :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ad brýle - znám i takové, co mají skla bez dioptrií. Prostě brýle na image. Možná to zní zvláštně, ale v určitým profesích a pozicích, když mají brýle co jim sednou a samozřejmě patřičné značky, tak prý vypadají důvěryhodněji. Tak si můžeš také takové pořídit :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to Fusion: A jee,tak to musela bejt pořádná šlupa. A jak se ti to stalo? Zkus raději víc odborníku. Já jsem taky hodně dlouho hledal pořádnýho očaře.

to MirasCC: Byl jsem v Lexumu v ČB, obě oči naráz metodou Lasik Optimum (30000,- za obě). Vyšetření bylo u mě v pohodě, test slzivosti mě docela překvapil,ale dalo se to. Myslím si,že nejsem zas taková bábovka a bolest zvládám dobře. Nebyl sem nijak vystresovaný, nebál jsem se. Ale operace opravdu stála za to. Zítra jdu na vyšetření,tak se zeptám doktora. Třeba jsem citlivější a nebo mi to málo umrtvili :myslim.

Ještě před operací mi řekli na vyšetření, že jsem na laserovou operaci dosti na hraně, nabízeli mi abrazivní čočky (70000,- za obě),ale musel bych do Prahy a to několikrát. Tak sem nakonec zvolil laser, stejně když mě budou znovu operovat,aby vadu odstranili úplně,tak to bude zdarma. A nepřišlo mi zrovna super mít pod rohovkou nějakou čočku. Tohle mi přijde Přirozenější

Taky si dostal plyšáka,kterýho si při operaci žmoulal,aby se odvedla tvá pozornost? U mě to moc nefungovalo a spíš mojí pozornost odváděly krásne sestřičky :aut

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Pata

Mari: tak proc sis odnesl plysaka? :myslim:D

Plyšák tam byl jeden erární,ale když sem odcházel,tak jsem dostal jeho mini verzi. Ale samozřejmě bych raději bral sestřičku. Zítra to zkusím nějak s doktorem domluvit,abych plyšáka vyměnil za slečnu :)

[upravil dne 15.11.2007 M.a.R.i]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono nosit brejle není nic špatnýho. Blbý je bejt na nich závislej. Když si je musíš nasazovat i v noci cestou na hajzl, aby sis někde nerozbil hubu, je to vopruz. Ve spoustě činností omezujou.

Ale to je jako se vším. Někdo je nepotřebuje, ale přijde mu to "cool", tak je nosí. Jinej se bez nich neobejde a dal by cokoliv za to, aby se jich zbavil

[upravil dne 16/11/07 MirasCC]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: M.a.R.i

Ještě před operací mi řekli na vyšetření, že jsem na laserovou operaci dosti na hraně, nabízeli mi abrazivní čočky (70000,- za obě)

Čočky mi samozřejmě cpali taky. Tam je výhoda, že je to operace vratná. Nicméně doktor poměrně rychle pochopil, že volba mezi 40 000 za laser, nebo 80 000 za čočky je pro mě poměrně jednoduchá :)

Já byl krátkozrakej. Bez brejlí sem noviny přečet maximálně tak na deset centimetrů, z tabule u očaře sem nepřečet pomalu ani to jedno největší písmeno. V běžným životě mi brejle taky extra nevadily, ale sport se s tím rozumně provozovat zkrátka nedá. A trápit se s čočkama se mi nechtělo :aut

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hmm, já si ještě holt pár let počkám...

... stejně je to zajímavý, před 20 lety se to řešilo ještě medikamenty (a blbě) a dneska vám odpářou snad 6 nebo 8 dioptrií.

... teda já jsem se svejma dioptriema žabař, i sportovat bez brejlí můžu (holt mám ale trochu posunutý "mířidla" :), jen jste mě přivedli na myšlenku, že bych si měl ty svoje brejle - něco mezi lennonkama a obdelníčkama asi vyměnit.

Přece jenom materiály zase trochu pokročily.

... výhodou brejlí, která mě tak napadá, je, že určité předměty po přiblížení nelovíte z očí, ale spíše z nosu (fuj)

... no a taky, když jdete v dešti nebo sněží, tak vám ten sajrajt nepadá do očí - ale zase houby vidíte :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejlepší sou všechny ty reversy, co jim člověk musí podepsat, než ho pustí na sál. Že to podstupuje komplerně na vlastní riziko, že si je vědomej že se jedná o relativně novej postup a nikdo vlastně neví co se stane za pár let, atd, atd... Asi patnáct stránek a člověk podepisuje každou zvlášť :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...