Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Váha vzduchu v čudu?


Jajanko

Recommended Posts

Tak sa mi podaril prvý kiks na mojej 307 SW 2.0 HDi.Pri čistení váhy vzduchu odletel vrchný pliešok na jednom z tých dvoch obdlžnikovitých útvarov,čo sú hore,naproti wolfrámového snímača,čo vyzerá ako hrot pájkovačky.:mad:

Po namontovaní váhy na miesto som bez problémov naštartoval,otáčky voľnobehu držia,auto jazdí.:myslim

Poraďte,prosím,čo môžem očakávať,ak jazdím s nekompletnými črevami váhy vzduchu?Viem,že musím kúpiť novú (ani netuším cenu).Výrobcom je Siemens.

Urobte mi radosť a napíšte vaše skúsenosti.

Ďakujem!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Snímá to průtok vzduchu. To co nazýváš hrotem pájky je teplotní čidlo (termistor) a ty dva platinové plíšky jsou na měření průtoku vzduchu. děje se to tak, že je do nich přiváděno napětí, plíšky se žhaví a při proudění vzduchu se schlazují a mění svůj odpor, podle toho se pozná jakej je průtok vzduchu do sání.

Cena váhy Siemens na HDI je kolem 2500,-Kč

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

když jsi zvědavý a málo informovaný - není lepší, než se někoho doprošovat, si tu informaci najít sám ? Znamená to ovšem se zvednout a jít do knihovny, hledat na internetu - prostě ztratit nějaký čas.

Sorry, možná se ti moje reakce zdá krutá a až moc drsná, ale nezapomeň, že příspěvky sem ostatní píší jen a pouze ze své dobré vůle (tedy bez nároku na honorář, bez záruky, etc.).

No, anebo se zeptej u svýho "servicemena"

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to já ti klidně a bezplatně:D napíšu svůj názor:

HDi je přesný stroj, zohledňuje všechno, na co si lze vzpomenout. Proto taky musí mít diagnostiku - protože podle samotné reakce motoru, zvuku atd. by nikdo nerozeznal, které čidlo zlobí. Když je čidlo v čudu, tak to skočí do náhradního režimu - jede, ale už to není ono.

Takže rada - sežeň to čidlo, ať máš auto úplně v pořádku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To VIX: :D chlape ty jsi ďábel, přeci nevím tak se zeptám ne?? Na co ztrácet čas v knihovně, když dnešní doba internetu nabízí tyhle možnosti. :P Leda tak skouknout v knihovn nějakou roštěnku, ale to by jsi pak stejně nic nenastudoval.

Jak říká Olda HDi už je co se týče čidel a hlídání stavu dost složitej motor, ECU vyhodnocuje kde jakou blbost ap okud Ti jeden plíšek upadl, tak Ti to nemůže měřit 100% přesně. Chybné údaje o vzduchu = špatně dávkované palivo a poměr, případně nouzový režím kdy auto jede jak slimák. Na vrakáči se dá koupit kolem litru ta váha.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To VIX:..." takže ak je možné,prosím o odpoveď..." Nikoho nežiadam,neprikazujem,iba slušne prosím.Nedoprošujem sa silou-mocou.Kto bude ochotný venovať trochu času mne,venuje ho aj iným,ktorí sa možno neodvážia spýtať sa.A za to patrí úcta a vďaka.

O tom,že nie som lenivý (líný) hľadať informácie svedčí aj fakt,že sa na tomto fóre vyskytujem pomerne často a považujem ho za veľmi dobrý zdroj informácií vďaka ľuďom,ako sú Xantik,Klumir,P607Olda a mnohí ďaľší.

Tvoja reakcia je taká,aká je.Vôbec som sa neurazil:D

Môj serviceman mi povedal to,čo mi bolo jasné od začiatku-Vymeniť! Ak si prečítaš moju vyššieuvedenú odpoveď Klumirovi z 5.11. o 19.12 hod.bude Ti jasný môj postoj k problému.

Prajem len to najlepšie a trochu lepšiu náladu;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...