Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Baterka pre 106


Kame

Recommended Posts

Když tam dáte baterii o kapacitě 55 ah nic nezkazíte. Jak již bylo výše napsáno důležité je aby se vešla. To že barterii o vyšší kapacitě nenabijete do plna je nesmysl. Alternátor musí proudově pokrýt spotřebu zapnutých spotřebičů a navíc dobíjet baterii.Alternátor má ůdaj,který udává kolik je schopen dodat proudu. Do 106 se montovaly nejnižší 50A (verze s 1l motorem) a můžu vás ujistit že tento 50A alternátor 55Ah baterii dokáže nabíjet v cuku letu :) Verze s klimatizací měly 90A altík. Klasika byla 80A,můj případ 1,5 diesel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Petr106

když tam dáš baterku která má moc Ah, tak se ti v tom tvojem autě nikdy nedobije do plna a kapacita baterie je daleko rychlej v háji. správnej typ najdeš tady: http://www.varta-automotive.com/cze/index2.php?p=2&s=1&content=vyhledani/searchApplication.html

Toto by som doplnil o informaciu ze to plati aj v pripade ze pouzijes bateriu o kapacite rovnakej ako montuje vyrobca alebo nizsej.

Ak to niekto nepochopil, tak na upresnenie dodavam ze kapacita akumulatorov sa udava v Ah (amperhodinach) a maximalny prud ktory dokaze dodat alternator v A (amperoch) co su hrusky a jablka. A porovnavat ich je jednou z nadhernych a hlboko zakorenenych povier o autach. Este ked nou bude presviedcat niekto na internetovom fore, nech, je to predsa len zdroj "informacii" ktory treba brat s veeelkou rezervou, blbe je ze takykmito poverami sa ohanaju aj podavaci v obchodoch a balamutia tak zakaznikov.

Jedine co je potrebne dodrzat aby to bol startovaci akumulator (alebo aspon akumulator vhodny na startovanie -schopny zniest vysoku zataz pocas startovania), aby bol 12V a rozmerovo zmestitelny :).

Medzi vyhovujucim ije si potom potrebne vybrat podla dovere k znacke a penazenky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...