Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zhasínání motoru 2,0 HDI


aaa111

Recommended Posts

Prosím o radu - mám Peugeot Partner 2.0 HDI, rok výroby 2000 naj. 125 tis.km.

Prvý krát asi pred 5 mesiacmi mi auto v kopci zhaslo, v zápätí som ale naštartoval a pokračoval. Približne o desať minút sa to zopakovalo. Potom bol nejaký čas všetko ok, ale pri natankovaní plnej nádrže sa začal ozývať také súvislé pískanie počas chodu motora niekde zo zadu auta.Medzičasom som vymenil palivový filter a mám pocit, že to nakrátko pomohlo.Onedlho auto počas jazdy začalo niekedy trhať, cukať najmä pri zošliapnutí plynu a skončilo to zase zhasnutím motoru. Približne 3 sekundy počkám s vypnutým kľučom a znovu štartujem, motor naskočí ale kontrolka diagnostiky (také K) sa rozsvieti a auto trhá až kým neprejazdím pol nádrže, potom to prestane a ani zvuk sa už neozýva. Bol som u známeho v servise, chybu vymazal a povedal, že by to mohlo byť čerpadlo v nádrži. Kedže je dosť drahé okolo 12000,- Sk tak som to zatial nechal tak a tankujem len pol nádrže. No tento týždeň, to začalo robiť už aj keď mám menej v nádrži. Kontrolka sa rozsvieti, ale na druhý den už nesvieti, netreba ani vymazat chybu. Obávam sa, že to dlho nevydrží a chcel by som vedieť či sa niekdo s týmto stretol a či je to skutočne tým čerpadlom, alebo je nejaká ešte iná alternatíva.

[upravil dne 25.10.2007 aaa111]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: aaa111

Prosím o radu - mám Peugeot Partner 2.0 HDI, rok výroby 2000 naj. 125 tis.km.

Prvý krát asi pred 5 mesiacmi mi auto v kopci zhaslo, v zápätí som ale naštartoval a pokračoval. Približne o desať minút sa to zopakovalo. Potom bol nejaký čas všetko ok, ale pri natankovaní plnej nádrže sa začal ozývať také súvislé pískanie počas chodu motora niekde zo zadu auta.Medzičasom som vymenil palivový filter a mám pocit, že to nakrátko pomohlo.Onedlho auto počas jazdy začalo niekedy trhať, cukať najmä pri zošliapnutí plynu a skončilo to zase zhasnutím motoru. Približne 3 sekundy počkám s vypnutým kľučom a znovu štartujem, motor naskočí ale kontrolka diagnostiky (také K) sa rozsvieti a auto trhá až kým neprejazdím pol nádrže, potom to prestane a ani zvuk sa už neozýva. Bol som u známeho v servise, chybu vymazal a povedal, že by to mohlo byť čerpadlo v nádrži. Kedže je dosť drahé okolo 12000,- Sk tak som to zatial nechal tak a tankujem len pol nádrže. No tento týždeň, to začalo robiť už aj keď mám menej v nádrži. Kontrolka sa rozsieti, ale na druhý den už nesvieti, netreba ani vymazat chybu. Obávam sa, že to dlho nevydrží a chcel by som vedieť či sa niekdo s týmto stretol a či je to skutočne tým čerpadlom, alebo je nejaká ešte iná alternatíva.

Podle toho co tu popisuješ,se pravděpodobně bude skutečně jednat o palivové čerpadlo.Asi před rokem jsem měl stejný problém.Stávalo se mi velmi často,že auto z ničeho nic zastavilo jako když dojde nafta.Žádná kontrolka se ale nerozsvítila.Po asi 30 vteřinách jsem normálně nastartoval a jel dál jako by se nic nestalo.Bylo mi divné, že se ze spodní zadní části auta ozývalo takové šustění,syčení.V tom jsem nabyl přesvědčení,že se jedná o palivové čerpadlo.Na diagnostice to hlásilo malý tlak v palivovém systému.Na mou poznámku,že se jedná o palivové čerpadlo mi moc nevěřily.Asi po týdením pátrání kdy hledaly chyby všude možně jen ne v čerpadle/asi by i rozebraly motor/ mi oznámily,že už na to přišly,že je to čerpadlem.Když,jsem jim tvrdil,že jsem jim to říkal hned na začátku,bylo mi sděleno,že po bitvě je každý generál!Sehnal jsem použité cena 4000kč.Nové u nás tuším stojí něco kolem 7000kč.Ono to vlastní čerpadlo ne že by nebylo kvalitní, ale vydře se od nečistot,které se usadí v nádrži.Celou nádrž jsem vyčistil.To co jsem v nádrži objevil jsem se nestačil divit! Kromě šmíru i psí chlupy atd.Kdyby jste viděly co já tak by jste radši ani nevyjely!Proto doporučuji všem se jednou za čas do nádrže podívat a tak předejít problémům.Práce to příjemná není,ale určitě se vyplatí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ďakujem všetkým,

máte niekto aj skúsenosť s demontážou toho čerpadla na Partneri? Dá sa k tomu dostať z kabíny od sedadiel alebo musím ísť od spodu od podvozku? Prípadne, ak by som chcel aj nádrž vybrať a vyčistiť, čo všetko musím demontovať? A čím sa čistí nádrž, existuje na to konkrétny roztok?:roll

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 8 měsíců později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...