Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Podsviceni - typ zarovky


NBT

Recommended Posts

existujou LEDky na 12 voltů. teď na srazu jsem koupil ostřikovače s ledkama a odpor tam asi není, ale třeba se pletu:D

taky jsem o tom uvažoval do mé 205-ky, ale co chcete udělat s tím oranžovým plexisklem co je tam nalepený či přivařený?????

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky by mě to zajímalo. Není tam náhodou folie? Nedávno jsem vytahoval žárovku a ta je čirá (jestli je tam folie si nevzpomínám, ale předpokládám ji tam.

Jak řešíš výstražné kontrolky červené barvy? Červenýma ledkama?

Pokud je tam folie, vyndával jsi ji, nebo to ledka prosvítí a svítí modře i přes oranžovou folii?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Napsán autorem oddie

Pokud chcete vidět, jak vypadá perfektně předělaná palubka na LED-kové podsvícení, podívejte se k Hicsovi. Jedna fotka je v témátku \"výměna palubky...\", ale v reálu je to lepčí!

Už jsem se díval Oddie, vypadá to super a máte můj obdiv chlapci.

Až budu velkej, tak si taky něco takovýho vyrobím... :D

Nicméně by mě zajímalo jak je to s tou folií a těma ledkama.

Nemám představu jak by to mohlo vypadat, ale viděl bych to na modré LED místo klasické oranžové + červené tam kde jsou výstražné kontrolky (pův. červené) a oranžové na místo upozorňovacích kontrolek (pův. oranžové).

A co kontrolka světel? Zelenou LEDku na potkávací a modrou na dálky? Ach jo...

Jak by to vypadalo? Snad ne jako u cirkusu?

:o

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

NBT a Zoby: Na 306 mám modře podsvícené jen budíky (teploměr, rychloměr, otáčkoměr a palivoměr). Ostatní zůstalo tak, jak je, Jsou tam všude stejné čiré žárovičky co se kupují i s objímkou, a to co svítí barevně (potkávačky zeleně, dálk modře, mlhovky zeleně...) tak svítí skrz nějakou fólii nebo plast či co to je. A protože nejsem Odie, musel jsem si to nechat udělat u cizích, a protože nekradu, omezilo se LED podsvícení jen na ty 4 budíky, protože to je nejjednodušší. Taky jsem koukal, co Odie udělal Hicsovi, no to je slintačka, ale člověk holt nemůže mít všechno. Takže ačkoli mám modře podsvícené jen budíky a Hicsovi tiše závidím, nechal jsem si tam udělat ještě (rovněž modré) neóny na dveřní spínač a svítící vevnitř pod nohy při nastupování a vystupování, a taky to není špatné. Chtěl jsem to za tmy vyfotit, ale fo?ák spustil blesk, a na fotce je z modrého vidět h...o. Musím fo?ák znovu nabít a tentokrát vypnout blesk, pokud ovšem tak dlouhou expoziční dobu udržím. Dá se kouknout na www.bluetuning.cz, je tam vyfocenej Opel Omega, tak přesně podle něj jsem si to u nich dal dělat a takhle teď vypadá moje Pegina 306.

Zoby: Palubku u Píži 205 jsem nerozdělával ani nenechal rozdělávat, tak bohužel nevím, jak to je tam. Tomu autu je 17 let a bojím se nechat mu do elektriky šáhnout, mohlo by na to umřít. Omezuju se jen na opravy zvenčí - v létě jsem mu pomocí duralových profilů, Eprosinu, a barvy a nápisů z DTP studia znovu dával tvar co měl původně a trochu vylepšil, ale to je tak všechno co zvládnu, takovou hrubou mechanickou práci, jsem vzděláním a povoláním jen ubohý prodavač a elektřiny a jiných jemných práciček v autě se bojím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim podsvecovacov pristrojoviek.Ja som to robil pred polrokom na svojej 605, Ale musel som uplne prekopat foliu co tam je, lebo bola oranzova a s tou modrou ledkou to moc neslo. Takze moj postup bol asi takyto: Najskor okopirovat foliu na pristrojovke, preonacit to do pocitaca, zohnat najlacnejsiu firmu co robi take folie, a potom celovikendova uprava optovodov na podsvietenie. Je to teraz super , ale clovek prijde o regulaciu jasu , lepsie povedane regulacia je dost slaba skoro nebadatelna. Este to cele ma jednu vyhodu ze na volnych poziciach od kontroliek si mozte vytvorit akykolvek akukolvek znacku. v mojom pripade napr. ze mam prepnute LPG a nie benzin atd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A este jedno upozornenie: pouzivajte LED podla moznosti od jedneho vyrobcu a z jedne vyrobnej serie. Tu su zarucene uplne rovnake parametre lediek, lebo niekedy sa stava a hlavne u modrych ze maju roznu svietivost a odtien a to na podsvieteni robi riadne haluze- je to niekedy od fialovej az po bledomodru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...