Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

P406 - výměna žárovek u tlačítek klimatizace.


OK406

Recommended Posts

Zjistil jsem, že mi po rozsvícení světel nesvítí u klimatizace některá tlačítka. Mám 406 starší model a auto (digi) klimatizaci. Abychom se dostali k vlastní výměně, tak musíme vyndat displej pomocí nožíku či slabého šroubováku a to tak, že zasuneme po strannách), kde jsou dva šroubky a vydloubnou krytku s led diodou, kde jsou dva šroubky. Po té vyndat celé komplet vypínačů (výstražné světla, vyhřívání zadního skla + venkovní zpětných zrcátek, zadní mlhové světlo). Po vyndání vypínačů se objeví po stranách šroubky, které drží horní část panelu ovládání klimatizace. Abychom se dostali ke spodní části panelu klimatizace, musíme vyndat autorádio. Poté vyšroubujeme po stranách šroubek, který drží spodní část panelu. Po vyndání panelu s tlačítky klimatizace v jeho hodní části je mřížka, pod kterou jsou umístěné patice se žárovkami. Každá žárovka osvětluje dvě tlačítka. Stačí si koupit pouze samotnou bezpaticovou žárovičku a tu vsadit do patice. K vytažení a opětovnému vložení patice se žárovkou do panelu, doporučuji použít úzké delší kleště a to z důvodu, lepšího přístupu. Po výměně žárovek, zapneme světla a ověříme funkčnost žárovek. Pokud je vše v pořádku, provedeme. Nesmíme zapomenou na zpětné vložení mřížky. Nejdříve přišroubujeme spodní část panelu tlačítek klimatizace. Vložíme (zasuneme) autorádio, vložíme komplet tlačítek a přišroubujeme. Nakonec se zamáčkne krytku s blikající led diodou a zasuneme displej. Opět provedeme kontrolu osvětlení + displeje, jestli je vše v pořádku. Všechna šroubky jsou typu torx. I když se to zdá složité, tak je to práce na slabou hodinku. Bezpaticové žárovičky(1,2W) se dají koupit (8,-Kč) v mototechně či v jiné prodejně s autosoučástkami.

[upravil dne 6/9/2009 Béďa]

post-0-1410959676038_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to dělal včera, (což víš :papa) a nějak nevím, co myslíš tím pojmem "mřížka". Když jsem ten panel vyndal a otočil, tak se mi nedařilo se k žárovkám moc dostat. nic se mi nedařilo oddělat, aby k paticím byl lepší přístup. Povedlo se žárovky vyměnit, ale bylo to na zlámání prstů. Musel jsem použít i stranový klíč, abych patici po usazení pootočil a upevnil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: sarkomi

panel jde povolit a vyndat protože tomu nevadí táhla bowdena na ovládání klapek.Pak je výměna žárovek pohoda

Ale jo, nemyslím celý panel dostat ven, ale k výměně žárovek se může obtížne, protože tam vadí zadní kryt toho panelu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: OK406

Pěkně udělané. Jen škoda, že si neudělal fotku při pohledu ze z hora na ovládací panel klimatizace, kde je přístup k žárovkám a je nutno odmontovat mřížku.

V ždyť to je ta poslední fotka, to je pohled zvrchu do panelu a tou dírou se vyměnŃují žárovky. Tebou zmiňovaná mřížka by asi měla být přes ten obdelný otvor (já ji tam neměl). nejblběji jde asi vyměnit žárovka na osvitu ventilátoru (na spodním obrázku vlevo v tom hranatém otvoru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...
Původně zaslal: Neon

Devils-Night: pěkně nafocené:super Doufám, že mě to v nejbližší době nečeká, protože výměna žároviček byl pro mě vždycky vopruz ...

Je to otázka asi 30 minut;) Bohužel, denním svícením žárovky zčernají a nesvítí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: sarkomi

vem že pak nahradíš diodama a ušetřít na spotřebě:)

To taky není moc řešení, bo ty diody nemůžeš použít všude, kvůli jejich osové svítivosti nemají takový rozptyl a pak svítí třeba jen prostředek prosvěcované plochy. Takže pokud máš žárovku mezi (pod) dvěma a více) tlačítky a ta je osvětluje všechny, tak dioda bude svítit do prostoru mezi nimi a na vlastních tlačítkách bude míň světla

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 roky později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...