Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

vrzáni u pravého zadního kola


Guest hak48_1

Recommended Posts

Zdravím všechny, mám dotaz, včera se mi začalo uzývat vrzaní u pravého zadního kola 306/1.4/93 pětidveřák,hned mě napadlo že je asi náprava ve věčných lovištích,volal jsem do Strakonic a tam mi to bylo potvrzeno že když to vrže tak je čas na výměnu nápravy, mohl by mi někdo poradit kde je to lepší zda ve Strakonicích a nebo v Příbrami ?? Díky moc za odpověď

[upravil dne 19.10.2007 hak48]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zjisti si nejdřív odkud to vrzání jde a pokud je to na nápravě a nemáš zadní kola výrazně do A tak tam udělej maznice natlač tam novou vazelinu a snad to bude dobrý,mě to pomomohlo,pokud je ale naprava špatná tak ti maznice nepomohou a repase tě nemine,zadej si to do hledání už se to tady několikrát řešilo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: urdemala

neřekl bych, že bude nutná rovnou výměna nápravy.. řekni někomu ať ti zahoupe se zadkem :-) a poslouchej, odkud to vrzání jde. můžou to být silenbloky (muj případ z minulýho měsíce), nebo třeba stabilizační tyčky :myslim

306tka vzadu stabilizační tyčky nemá:papa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pro-HAK48 vrzáni u pravého zadního kola

Problém vyřešen, byla vyměněná zádní náprava za cca 5500 ve Strakonicích

byl jsi u p.Lexy???

jak jsi byl spokojen se servisem??jak dlouho to trvalo??jaká je záruka??víš jaké díly použili na repasi? a repasovali ti tvoji nápravu a nebo ti to udělali výměným způsobem??

ptám se z důvodu že uvažuji též o repasi ve Strakonicích. díky za info

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No spokojený jsem byl velice kladně, majitel servisu si s tebou dá sraz někde na určitém místě(ja ho čeakl na pumpě ROBIN Oil)od tud mě odvezl k sobě do servisu kde mi ukázal repasovanou nápravu a vysvětlil co sní všechno dělal a jak ji repasoval,práce je výměnou formou a trvá zhruba asi 4 hodiny, (od 9-12 hod.)zaplatíš a jedeš domů, jo záruka je dva roky. Prostě byl jsem a prozatím jsem spokojený. Kontakt:

Lexa Petr

386 01 Strakonice Tržní 279

tel.: 776 579 141

Jo pozor, oprava se ti může prodražit jestli budeš mit utržené zadní silenbolky á 1400,- kus. Zkoušel jsem Příbram,ale čekací lhůta je 14-3 týdny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak jsem byl s tou nápravou ve Strakonicích jsem vcelku spokojen akorát mne mrzelo že mi mechanik který ji měnil řekl že bude lepší když nebudu přítomen výměny a tak jsem trávil čas bezvýznamným bloumáním pro mě nezajímavých Strakonicích(sobota dopoledne). Když to srovnám s repasovanými a montovanými poloosami u p.Glogara u Příbrami připadal jsem si jak bezdomovec a to nepřeháním.Tam jsem měl okamžitě nabídnuto že mohu být na dílně při výměně poloos byla nabídnuta káva s oplatkou(to jsme se synem nevyužili bo jsme si vezli sváču ssebou) a při placení nám p.Glogarová opět nabízela sušenky a bonboný jako pozornost a to vše doprovázely moje otázky a vypravování s mechanikem. Ani v koutku duše jsem nedoufal že takový přístup funguje. Nevím zda to alespoň z 50%funguje u značkových servisů ale myslím že ne a tak jim vzkazuji at se zajedou k p. Glogarovi naučit přístup k zákazníkovi.

do Strakonic tímto děkuji za odvedenou práci a měli by se nad tím přístupem také zamyslet . zdravím pežoťáky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, mně zatím nic nevrže, maznice tam mám od nepaměti,ale sjíždí se mi vnitřní strana pneu. Je to stařím nápravy? Upozorňuji,že mám místo předepsaných pneu 185/65/14, 215/40/16, tyto pneu jsou ještě o necelý centimetr nižší než originální. Jinak na geometrii sem byl před rokem,ale se zadkem asi nic neudělají co?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Řeknu to takhle : Pokud se jedná o nápravu zadní, nemá smysl řešit opravy a začít hledat nápravu "novou". Řeším tento problém přesně půl roku (opravdu téměř každej den pochytávám informace) a výsledek je stejný. Začlo to lehkým pískáním (jako myška), dále lehkým klepáním na dlažebních kostkách a na pohled mám (prakticky ze dne na den) křivé levé zadní kolo = vychozené rameno. Nezbývá tedy nic jiného, než sehnat za +- 3500 nápravu "novou". Z okolí maj známí zkušenosti takové, že oprava 1 kola je vyšla na min. 2000Kč , za půl roku to začalo blbnout znovu, ale to už se přidalo i druhé kolo , takže předchozí investice naprosto zbytečná :-/

ps : Já mám kolo křivé něco přes 5 měsícu (je to i na oko a ikdyž mám torzní tyč, je skutečně křivé jen 1 kolo) a pneu se nesjíždí - zdůrazňuji NESJÍŽDÍ.

Hlava mi to nebere ... pneu jako nová :) Pokud se ti teda sjíždí, radši na to mrkni, ať nedopadneš během pár dní jako já, jen v trochu jiném uspořádání problémů:-/ Ono zrovna rozměr 215 na P 405 není nejideálnější.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...