Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

peugeot 307 2.0 HDi


Hanče

Recommended Posts

Dobrý den,před několika dny jsme se stali novými majiteli Peugeotu 307 2.0 HDi,r.v.2001 a snažíme se vychytat všechny mouchy/a že jich není málo/.Nevíme si ale rady s tímto problémem,při přibržďování se nám na displeji ukazuje nápis ANOMALIE ABGASRENIGUNG,můžete nám někdo poradit,co to znamená a co nás čeká?Děkuji moc za odpověď

[upravil dne 17.10.2007 Hanče]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Filtr pevných částic.

Keramický porézní filtr, který zachytává saze. Dej si hledání FAP, dozvíš se všechno - ale chce to tak hodinku až dvě.

K tomu vašemu nápisu - je mi divné, že při přibržďování - mně hlásilo ucpaný FAP při velkém záběru. Možná blbne diagnostika, nebo to může být vadné čidlo diferenciálního tlaku - měří rozdíl tlaku před- a za FAPem.

[upravil dne 17.10.2007 P607Olda]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

díky za odpověď,asi se vydáme na tu diagnostiku,teď nám ještě ke všemu začalo auto děsně pískat,než se pořádně rozehřeje,no než ho dáme do kupy,to se asi pěkně prohnem,to je tak,když nedáme na rady,že Peugeot má drahý náhr.díly...No ale vychytáme mouchy a doufám,že budem spokojení

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no,na diagnostiku jsme se ještě nedostali,za to jsme zjistili,že to pískání způsobuje volnoběžka a ejhle,když jsme ji chtěli vyměnit,v mototechně nám objednali tři!!!ani jedna nepasuje a je potřeba prý celý alternátor,začínám to auto opravdu nenávidět!A to ho ještě ani nemáme přepsané,nejsme majiteli ještě ani měsíc,fakt super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen tak na okraj, nevím jak vy, ale já osobně uplně nenávidím německé resp. neanglické hlášky PP. Hlavně kvůli tomu, že jim nerozumím :) Pokud máš origo autorádio, tak přes jeho ovládací panel se dá přepnout jazyk, kterým na tebe PP mluví. Alespoň mně to jde... Ale čestina tam není.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

autorádio tam je,ale můžu si navolit jen anglinu,němčinu,tuším španělštinu a fráninu a i když jsem se německy kdysi učila,tak ty jejich odborný názvy nepřeložím.V překladači jsem si našla,že je to špatný čištění výfukových plynů nebo tak něco

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: oddie

A můžeš mi nějak nastínit, proč jste vůbec kupovali auto s takovými problémy???

Taky si říkám. Buď to chtějte hodit do pucu od původního majitele, nebo odstupte od smlouvy (pokud je to vážnějšího rázu). Ste si to auto předtím nezkoušeli??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no,můj s kámošem,co dělá v servisu ho projeli a nezjistili krom vychozené spojky nic,na tu jim dal slevu.To pískání se projevilo pozdějc,tak za dva týdny a nápis se taky začal objevovat až teď.Ale auto jsme zaplatili v hotovosti,nějakýmu maníkovi z Jindřichova Hradce z jeho bazaru,tak co teď můžem dělat?Jsme od Přerova

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Ferin007

No co? To samý, co s čímkoliv jiným. Je na to záruka, jako na cokoliv jinýho (pokud je to z bazaru). Pokud od soukromníka, můžete odstoupit od smlouvy, pač vás uvedl v omyl. Nebo chtít slevu.

Jasně, dvouletá záruční lhůta platí bez vyjímky, i pro prodej ojetin... Právníci, soudy, atd. Prodávající platí všechny pozdější závady, které se vyskytnou v průběhu dvou let... Tak nějak to myslíš?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud bylo auto už po konstrukční záruce, tak jen půl roku, ale to je tady jedno.

Jinak pokud dotyčnej prodával auto s "vadama" (v právním slova smyslu; např. je zřejmě potřeba vyměnit FAP atd.) a kupujícímu to neřekl, tak ho uvedl v omyl, pač ten kupoval něco jinýho, než co mu prodával. Což je na jasný odstoupení od smlouvy/slevu z ceny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Museli by prokázat, že vada existovala v okamžiku prodeje a že prodávající o vadě věděl. Jak by to asi prokazovali, když se to objevilo až za několik dní.

O potřebě výměny FAP pochybuji, to by hlásilo v plném tahu. Jim to hlásí při přibrždění. To bude spíš čidlo diferenciálního tlaku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...