Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

206 SW 1,4 HDi


LaHab

Recommended Posts

Ahojky, uvazuji o koupi viz subj. a prosim o blizsi info a zkusenosti, jestli nekdo ma. Hlavne by me zajimalo, jestli ta spotreba je realna, jaxe autino chova, jake jsou servisni kroky a podobne, bude moje prvni auticko :-) (predtim S-Forman po rodicich v dezol. stavu...)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Asi jsem smolar, ale prislo mi to trosku jako dodelej si sam auto. Nastesti je zaruka a opravny.

Uvolnena kapota = hluk uvnitr;

Nespasovane prave predni dvere = Odporny hluk pri bocnim vetru a rychlosti nad 100km/h;

Vadny pocitac = Obcasne nenastartovani, samovolne odmykani (auto nejde zamknout a kufr naopak odemknout)

Nastesti servis docela fungoval = v pondeli mi vymeni pocitac (po pul roce a 13.000 km) a auto je v pohode.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

řekl bych, že prostor pod přední sedačkou byl u prvních modelů, co neměly sportovní sedačky. teď ty ala anatomický snad dávaj do všech a tam by se pod sedák nic nevešlo. Jinak ty starosti okolo auta, co ještě není, bych nechal na to až bude, jestli teda vůbec bude??? Mimochodem mě napadlo, že by nebylo od věci, se domluvit a příp. pak nakupovat auta dohromady, plánuju taky 206sw, mohlo by to pro prodejce být zajímavé a pro nás samozřejmě taky :-)))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mno jenomze az bude, tak zase clověk potrebuje mit ty veci u sebe, kdyz nechce blbe sponzorovat polucii uz cestou ze salonu. A kupovat to u Pegi by predpokladam vyslo dost divoce.

Ale stolicuji me - maj to ve vyhlasce ze uz k prodejci musi jit auto od vyrobce (vyhlaska MDS c. 341/2002 Sb, §32, odst 8) s nahradnima pojistkama a jarovkama, davaji akorat kolo, zvedak a klic.

Lekanu a triangl uz si musis koupit samo samotinke (aspon dle vyhlasky).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mi tu 206 kupovali v létě u Domanskýho a dostali jsme takovou pěknou peugeot malou sportovní tašku kde bylo vše od lékárny, lano, trojúhelník, pojistky, žárovky, vesta, škrabka na sklo a možná ještě něco

Mám dojem že to bylo zdarma a platili jsme jen auto a gumový koberečky.

Pod pojmem malá sportovní taška si spíš představte větší a delší ledvinku :o)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

podle meho utahne ale bude to znat. Zalezi jak dlouhe trasy jezdis. Tatka ma 2.0HDI a manual klima a ujede 15-20km nez se mu v aute ochladi. Pak uz to je v pohode. Nicmene pokud to mas prevazne na Prahu, je podle meho vhodna leda pro pripad uviznuti v zacpe.

Ja ju nemam, zatim mi nechybi, ale pocitam az povoli mrazy, budu mluvit trosku jinak :-P

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nemám zkušenost s sw ale u klasický 206 to klima vychladí slušně i Praze, jinak jde to znát na výkonu, zjednodušeně jak sepneš klimu tak musíš mít o trochu víc otáček aby si dosáhl stejné rychlosti jako před zapnutím, ale na 140 km/h na dálnici to stačit bude i s klimou. Kvůli klimě bych silnější motor nebral, ale pokud Vás v tom bude jezdit víc jak dva a nějaký náklad tak by stálo za zvážení něco silnějšího.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

určitě po Praze bych jezdil klidně 1,4 HDi, ale na pendlování do Opavy bych měl něco silnějšího. Spotřeba by určitě nebyla při rozumné jízdě vyšší, spíše naopak. Je to jako, když někdo koupí motor 1.1 a pak ve čtyřech lidech jezdí po dálnici sto čtyřicet a nechápe, že to žere deset litrů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Roberte, roberte. Jeste ze uz jsem si i v jinych auditkach fsiml, ze jsi vyznavacem velkych kubatur, takze tenhle vykrik do tmy neberu vazne. Po Praze uuuuplne staci ta 1.1. A v nabidce s SW jsou silnejsi motory POUZE a je s vyssti spotrebou (2.0 - 5,3, 14-16V - 6,4, 16-16V - 6,7) a co je horsi, ze to jsou pouze verze XS coz znamena minimalne 50 kKc up. Ja hledam rozumny kompromis mezi cenou, ekonomikou provozu, pouzitelnosti v provozu.

Doted jsem jezdil se Shade forman - 43 kW (a o cca 200kg mene) a docela bez problemu i kdyz to bylo nacpane po dvere - a to navic v LPG, kdy jde vykon jeste cca o 10 % dolu. A chces rici, ze tohle auto bude jeste horsi, kdyz je siceo neco tezsi, ale ma 50kW a hlavne mnohem vetsi kroutak?

To vis ze by se mi vic libil dvoulitr, ale nhodlam strkat penise do:

1) Vyssi porizovacky

2) Vyssi spotreby

3) Vyssi povinne (a to dost vyrazne + 3500 - vetsinou)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to se takhle nesmí brát, co ty teréňáky s pětilitrovejma motorama??? A brblaj s tim jenom po městě. Ale vážně, měl jsem 106 s 1,4 ( benzín) motorem, dokázal jsem jezdit se spotřebou pod šest litrů, ale běda, když jsem jel naloženej a rychle. Proto si myslím, že kompromis je, mít ve 206 určitou kubaturu, a tím i koně a krou?ák. Chápu, že i moje 306 se 170PS je trochu na nic, ale zkusit se v tom projet není špatný. 1.4 HDI je myslím fajn, určitě v 90% stačí, ale 1.6 HDI, to už je jiný kafe :-)))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...