Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Shanim nakresy motoru 1,9 diesel DJY


Sokyno

Recommended Posts

oddie jak sto myslel prakticky stejny jaky je rozdil okrem to ze je to o jeden kilovat silnejsi. Abych veci uvedl na pravu miru do peugeot clubu sem se nazaregistroval proto ze mam peugeota ja ho nemam ale i mam jak se to vezme:) Vlastnim vuz jmenem Hyudai Lantra 1,9diesel a ono to koreici v te dobe jaksi dieslum jeste nerozumneli tak ho narvali do lantry aby obohatili modelovy rad o diesel jenze oni ho asi neumnely vyrabet tak ho tam jednoducho supli z peugeotu. :myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozdíl bude v tom, že DJY by už měl mít EGR ventil, D9B jej neměl. Tenhle motor se vyráběl tuším někdy od r.89, možná ještě dřív, uváděno má 50-51kW (možná ještě v ZX měl 49kW verzi). Ten +- 1 kW je stejně jen duchařina, povolená tolerance u stejného typu je stejně min. 5%...

Základ je XUD9, hlava má oválné sací kanály (na rozdíl od DJZ a jeho předchůdce 162, který má sací kanály čtvercového průřezu, a výkon 47kW).

Dával se opravdu leckde i mimo Peugeot - je třeba v Polonezu, v těch Hyundaích, v Suzuki Vitara a Samurai (i TD), v Ladě Niva a velké řadě dalších.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne, nestačí "narvat turbo", to už tu bylo popsáno mockrát. Musel bys vyměnit celý agregát a související věci, a stejně by to nesedělo papírově. Tzn. motor a spojku, převodovku, k ní příslušné poloosy, jiný chladič, jiný kompletní výfuk, a nad hlavou musí být dost místa na IC (což asi je, tenhle motor tam má stejně jakýsi "kyblík", ale k IC je dobré přivést vzduch). Ale na držáky to normálně sedí - jeden agregát vyndáš, druhý tam pověsíš, liší se to "jen" v těch věcech okolo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...