Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

205 XAD


pavel626

Recommended Posts

pánové od neděle jsem vlastníkem tohoto u nás málo vídaného typu 205-ky. Pro toho kdo nezná je to tří dveřové provedení s nástavbou pickup se čtyřmi sedadly a zadní když se sklopí vznikne docela slušný prostor na náklad. Je v dosti zachovalém stavu je to rok 1993 s dieslem 1,9 v techničáku 2,0D.

Má vadu tu že zadní náprava to má za sebou a tak hledám kdo a kde je repasuje. Vím o firmě z Příbrami a Domin v Humpolci. Víte jěště někdo o firmě která se repasema zabývá za solidní peníz??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V Praze to dělá třeba Vašenda, ale vzhledem k tomu, že nepíšeš odkud jsi, je dost těžké Ti poradit (obecně Příbram není nic moc - aspoň podle zmínek na zdejším fóru, servis Domin v Humpolci na mě osobně působí celkem dobře - ale co se týče práce, žádnou osobní zkušenost s nimi nemám)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: pavel626

já nevím v jakých verzích motorů se to vyrábělo ale mám 1,9D a r.v.93 a viděl jsem nabídku 1,8D r.v. 87 tak nevím

Multi [bearbeiten]Auf Basis der dreitürigen Limousine erstellten die Hersteller von Sonderfahrzeugen Gruau und Durisotti eine einfache Kastenwagenvariante: der lediglich seines Daches beraubte 205 erhielt einen U-förmigen Bügel zur Aufnahme einer senkrecht stehenden Heckklappe und schließlich einen Kastenaufbau aus GFK, der flächig mit der Karosserie verklebt und vernietet wurde.

Seitenscheiben, Rückleuchten, Heckstoßstange und Schlösser wurden unverändert von der Limousine übernommen. Ergebnis war eine Steigerung des Laderaumvolumens bei gleicher Grundfläche von 1015 Litern auf nun 1600 Liter. Durch das höhere Gewicht des Aufbaus und das unveränderte Fahrwerk sank die Zuladung um ca. 30 kg. Der Multi wurde als 1,1l-Benziner (TU) und als Diesel mit zunächst 1,8, dann 1,9 Litern verkauft.

Mit der Modellpflege von Anfang 1990 verschwand die Stufe im Dach zugunsten der abgebildeten aerodynamischeren Form. Trotzdem kostete der Aufbau ca. 10km/h Endgeschwindigkeit. Vertrieben wurde der Multi über die Peugeot assoziierten Händler.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...