Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

pridelani abs


Blackrider

Recommended Posts

zdarek chtel bych se zeptat zkusenejsich jestli je velkej problem dodelat abs na auto co abs nema ?mam moznost cele soupravy abs z bouraneho auta ,navic zadni naprava bude komplet vymenena za kotoucovou ,tak se vas nato ptam jaky nazor nato mate ,vim ze me tu budete napadat ze mi to do technicaku nenapisou a neprojdu na stk ale stk se nebojim :papa tod problem neni ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jestli se takhle ptáš, tak asi o tom moc nevíš.

Dodělat jde všechno, otázkou je, jestli se to za ty peníze, čas a námahu vyplatí.

Osobně, pokud na ABS trváš, doporučuji auto prodat a koupit jiné s ABS.

Ale pokud máš druhé auto k dispozici, to jest včetně všech držáčků a ptákovinek, tak to zase tak "velký" problém být nemusí. Stačí pár víkendů ...

Něco jiného je hromada trubiček a čerpadlo, pokud možno i těhlice (možná) v náručí - to pak Good Luck.

Já bych do toho nešel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no osobně mi přijde že ABS zvláště ty první generace stojí za prd, 306tka z tohohle roku nebude mít ABS poslední generace....

ABS mi přijde že se hodí někomu kdo prostě zašlápne pedál a dokud auto nestojí tak nedá nohu z brzdy, mezi tím točí volantem a snaží se auto řídit ...´

na asfaltu mají mírně navrch poslední generace ABS co jedou na CAN/VAN sběrnici a už jsou dostatečně rychlá a opravdu se blíží bodu kdy se guma odvaluje na hranici přilnavosti.

Ale v hlubokém sněhu, nebo na stěrku má ABS problém protože bez ABS kolo u štěrku dosáhne na pevný podklad tím že ho rozhrne a u sněhu se zaryje do hloubky.

a na ledě je to fuk protože brzdný účinek je mizivý v obou případech, jediná výhoda je že když někdo leží na pedálu brzdy tak může řídit.

jinak brzdový asistent je taky super věc ... elektronika za řidiče rozhodne že se nachází v kritické situaci a prostě začne brzdit na maximum ... ovšem rozhodovací algoritmy jsou opravdu kouzelné, takže stačí rychle byť lehce brnknout o brzdový pedál (razantnějsí přibrždění) a už si auto brzdí na max...za veselého blikání blinkrů :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak osobně souhlasím s Vixem, dodělat se dá vše, ale pokud nutně abs potřebuješ, kup jiné auto. S abs jsem si užil svoje a je to celkem nákladná sranda! A rozhodně k tomu potřebuješ někoho, kdo už to třeba dělal nebo kdo se ti za to zaručí, má měřáky tlaků, atd. Popravdě ani by mě to nenapadlo, ale když se do toho pustíš, tak čekám nějaké info, ev. foto:D:super:super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim tak to si das myslim ze i kdyby se ti to nahodou podarilo jako ze ne ,tak te to vyjde cca.tak tusim okolo 30000 ,- sou tam jiny poloosy kvuli snimacum zadni loziska sou taky jiny sou na nich ty ozubeny krouzky k cidlum ,dalsi sou cidla a tak to de porad myslim ze se to ani nevyplati a navic jak tu nekdo uz psal nikdy nevis jestli to opravdu zabrdi myslim ze todle je lepsi resit uz pred koupi :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...