Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P206 - Montaz palubniho pocitace - fotopopis


carbik

Recommended Posts

  • O 1 rok později...
  • O 1 rok později...

Takže, mám Peugeot 206 SW r.v. 2002, 1,4 55kW, predné okna v elektrike, display typu A s hodinami a dátumom, 5drát. Čo sa týka COMu pod volantom tak mám ten starší s vodivými plochami na plošnom spoji. Páčky sú už guľaté, ale tlačítka na konci nie su. Z vlastnej skúsenosti vám poviem že tento COM stojí za *neumím psát slušně. Menil som na ňom páčku svetiel a smeroviek (alixpress 10€) z dôvodu že páčka padala do spodnej polohy pri prudkom točení volantom a tým pádom sa zapínala ľavá smerovka, no a samozrejme tie vodivé plochy sa časom zanesú a smerovky si idú ako sa im zachce. Ďalší problém bol prelomený flex pásik v otočnej cievke (vodiče trúby, a oboch airbagov) čo malo za dôsledok hlásenie chyby airbagu po naštartovaní. Tak isto sa dá ten flex pásik na Aliexprese objednať (cca13€) no treba vedieť pájkovať na mikropájke a nastaviť primeranú teplotu. mne sa to podarilo opraviť bez kúpy nového pásiku (strihol som prerušenú časť a nadpojil a zapájkoval). Ináč zábavisko na 2 hodinky. 

A teraz k veci... Podarilo sa mi zohntať z vrakoviska za 10€ dvojriadkový display typu B z 206ky CC. Nahodil som ho tam a ukazoval dátum, čas, a teplotu (nemám čidlo takže tam mám pomlčky). Pri konfigurácii displaya cez zabudované dve tlačítka sa ma pýtalo aj na výber jednotiek, či km alebo míľe. Samozrejme kedže mám starší druh páčky tak som nevedel prepínať palubný PC. 

Podarilo sa mi rozobrať páčku stieračov (najlepšie si ju vybrať celú z COMU von a poriadne rovnomerne tahať za otočný koniec). Vo vnútri nájdete plošný spoj s vodivými plochami a na klobúčiku jeden kontakt na spružinke. Keď som pripojil páčku nazad do COMU a otočil kľúčikom do polohy pred štartom tak pri skratovaní s malým šrubovákom na vrchných dvoch pinoch (3,4) sa na displayi prepol čas a nabehli údaje o priemernej spotrebe, počet km do prázdnej nádrže (dojazd). Počet ubehnutých km .. atdˇ. 

Vyplíva z toho že aj tie staršie verzie COMU s páčkami bez tlačítok to už v ovnútri majú. Stačí len vymeniť klobúčik s tlačítkom a bude to fungovať.

Pokiaľ nemáte možnosť zohnať druhý klobúčik, dá sa to ešte obísť.

Musíte páčku upraviť tak aby sa dala s východiskovej polohy 0, prepnúť do opačne strany smerom dole k Vám. Treba sa stým trochu pohrať, musíte zistiť ktoré výbežky a malé plasty zavadzajú a treba ich odstrániť a pekne opílovať ihlovým pilníkom. Mne sa to podarilo a keď páčku prepnem do opačnej polohy tak mi pekne preskakujú údaje na z palúbneho PC. 

 

Škoda že to tu nikto po toľkých rokoch neuviedol....

Prajem pevné nervy a odporúčam to robiť v lete alebo vo vyhrievanej garáži. Tie plasty po 18tich rokoch sú dosť krehké.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 měsíce později...
  • O 1 rok později...

Také hlásím úspěšné zprovoznění. :)

Jen jsem vyměnil displej z A na B, kabely nechal jak jsou a všechno jede, páčku jsem vylepšil s pomocí té plastové náplně do propisky, pružina tam byla a krásně to funguje. Ukazuje mi to všechno, spotřebu, dojezd, teplotu, čas...
Chtěl jsem objednat novou a aliexpressu, ale asi nebude potřeba.

Ještě objednám páčku na tempomat a hned se bude jezdit lépe.

Supr návod!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...