Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

205 1,4 55kW nestartuje


TondaS

Recommended Posts

Uz to tady bylo, ale nemuzu to dohledat. Mam uvedeny model z roku 1990, bosch monomotronic a mel jsem s nim ty potize, ze v nizkych otackach cukal, ne ze by uplne vynechval, ale bylo citit, jak kolisa vykon pri akceleraci. Pokud jsem se ale dostal nad urcite otacky, tak jel normalne. A pak kdyz jsem jel a vyradil, tak obcas, dost casto chcipnul. Zvlast studeny. Procetl jsem forum, elektrikar nejsem, ale zkusil jsem vymenit lambdu, potenciometr a ted to ani nechce chytit. Startuju a jako by to strili do vyfuku. Co muze byt spatne. Docetl jsem se, ze se musi nejak dostelovat poloha skrtici klapky, ale netusim jak. Byl tu kdesi kontakt na nejakeho pana ze slaneho, mam to kousek, ale nemuzu to najit. Mohl bych poprosit o rady ci kontak na nekoho z okoli prahy? Diky!

[upravil dne 27.9.07 TondaS]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Me to jelo normalne, ale delam to pro holku, tak jsem chtel aby bylo vsechno v pohode, aby se ji to nejak nekazilo, tal jsem moc nespekuloval, povymenoval co se dalo a vysledek je takovy, ze to nejede. Kdyz podrzim trochu plyn, tak to ma vetsi snahu chytit, ale porad to trochu strili do vyfuku. Mel jsem za to, ze se ma nejak seridit poloha skrtici klapky. Vymenil jsem ten potenciometr za novy. Ale snad by to mohlo aspon chytit. Pak jsem mel odpojenou lambdu, tak jsem ji pripojil a jelo to silene, tak jsem dal novou a taky nic.. Nevim co jsem udelal blbe. Myslim si, ze problem bude v te poloze skrtici klapky. Po vymene to proste zacalo hned blbnout jak pisu. Ale nejsem zadny machr a tak bych radeji, kdyby se na to nekdo podival, kdo tomu rozumi, umi to a ma na to veci. Jsem z prahy zapad, ale neni problem to odvezt kamkoliv, to si nejak zaridim. Pokud to teda nebude na moravu:myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aby to nastartovalo, potrebuje to mat signal od snimaca otacok (na rozdelovaci), musi to hadzat iskru a musi tam ist benzin. S tym by som zacal. Skontroluj najskor vsetky konektory, ci nie su zakorodovane a su dobre pripojene.

Aj ten potenciometer musi byt spravne nasadeny. Ak si vymienal celu skrtiacu klapku, musi dobre tesnit a neprisavat si to vzduch, lebo mas potom zly pomer zmesi benzin-vzduch a nezapali sa. Tiez skontroluj podtlakove hadicky okolo skrtiacej klapky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pozor na ten potenciometr, musi byt spravne nasazeny, jinak se to prechlastava, nebo je to moc chude a nestartuje to :myslim

Mame v 309tce stejny motor...

Edit: Nasazeny myslim to, ze s nim jde hybat v ose klapky a musi se spravne nastavit...

[upravil dne 1/10/2007 Pata]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky! Vcera jsem se v tom zas hrabal a kdyz jsem mel sundane sani, vsiml jsem si, ze mam dost pootevrenou klapku. Kouknu na krokovy motorek a byl dost vyjety. Kdyz jsem zapl zapalovani, tak krasne cvakalo rele pri seslapovani plynu. Ale furt do bylo na cca 20% pootevrene. Tak jsem sundal konektor a zajelo to na zavreno, nasadil konektor a uz to zustalo. Jdu startovat a jasne citim snahu. Ale nechytlo. Tak jsem zkusil lehce plyn a hned to chytlo. Krasne to bezi, nehoupe, ale absolutne to neudrzi volnobeh. Jakmile sundam nohu z plynu, chcipne to. Mam novou lambdu a vymeneny potak, procistene vsechny kontakty, zkontrolovany vsechny hadicky. Vim, ze s tim potakem se necha lehce pootacet. Ja ho dal do puvodni polohy jako stary. Pomohl bych tim necemu? Nebo kde mam hledat chybu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...