Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

klimatizacia


lubikus

Recommended Posts

po malej kolizii na nerovnej ceste som na 307 poskodil snimac tlaku klimatizacie.V servise mi povedali ,ze je potrebne objadnat cele nove cerpadlo.tak som prisiel o 20.000 a teraz mam v pivnici cele cerpadlos poskodenym snimacom tlaku.Myslite ,ze sa to nedalo vyriesit lacnejsie?

Ja som total laik a nechal som sa slepo viest servisom.

aka kolvek reakcia potesi.dik

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tipujem, že sa to dalo vyriešiť aj lacnejšie, ale dnes sa nikto s ničím nebabre. Opravár sa mení na vymieňača celých blokov.

Okrem toho, množstvo vecí sa rieši cez poistenie, takže majiteľ auta nemá problém súhlasiť s dvojnásobným zvýšením ceny opravy, ako by bola v skutočnosti nutná.

Napríklad, pred 2 rokmi do mňa zozadu jemne ťukol chlapík a trošku mi poškodil zadný nárazník. Dalo by sa to v pohode vytmeliť a prestriekať za 5-6 tisíc, ale servis samozrejme objednal komplet nový nárazník a naúčtoval si 18 tisíc. Mne to bolo jedno, lebo to išlo z poistky.

Čudujem sa ti, že to nemáš havarijne poistené. Ja platím 16 tisíc ročne za svoju 307-čku. Stačí akákoľvek drobná vec a faktúra hravo presiahne uvedenú čiastku. Otec má Scénica. Prestal platiť havarijné, keď malo auto 4 roky. Nedávno nedával pozor, zišiel z cesty, poškodil prednú masku auta a tiež mu strelili predpínače bezpečnostných pásov (našťastie, airbagy nestrelili). Oprava stála komplet 80 litrov. Čiže, je vysoko v mínuse, lebo poistenie by ho medzičasom vyšlo asi na 50 tisíc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Náraz šel na kompresor ? Pokud si neurazil držák kompresoru nebo poškodil spojky (dá se objednat samostatně) tak jedině 6455Z3 TLAK REGULÁTOR 1 340,00 CZK . Tohle je jediný tlakový regulátor (presostat) na klimě 307. Je u všech 307 před faceliftem stejný (motor, verze klimy atd).

Závěr si udělej sám.

[upravil dne 29.9.2007 Milhaus65]

[upravil dne 29.9.2007 Milhaus65]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

havarijne poistenie mam a tiez som myslel ,ze mi to uhradi poistka vsetko.realita bola taka, ze mi uhradili len casť s oddouvodnenim ,ze to nebolo poskodene ako celok a pri obhliadke bolo uvedene len poskodenie tlakoveho snimaca.preto aj zvazujem ci sa mi vobec oplati platit havariinu.mne to pripada tak ,ze havarijna sa oplati len pre spekulantov a ludi,ktory sa vedia hadat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...