Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

El. ovládání sklonu světel


oddie

Recommended Posts

Malý dotázek: neznáte někdo schéma zapojení el. ovládání sklonu světel v novém modelu 405? Mám ale na mysli elektronické zapojení, ne ty blokově zhovadile nakreslené svazky... Zajímá mě, jestli to jde nějak snadno dodělat do auta, kde nic takového není, proto se ptám. Kdyžtak můžu rozstříhat svazky z vraku a oměřit si to na nich, ale kdyby to náhodou někdo měl hotové, budu radši :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sem nelenil a šel sem se na to do tý zimy mrknout. Do levýho serva vedou 3 wajry a do pravýho 6. :o:o:o Zčehož bych tušil, že řídící elektronika je součástí pravého serva, páč ty kabely navíc půjdou na tuty k pozicioneru náklonu v kabině. Vědu bych v tom neviděl. Ty serva konec konců máš obě a jaxem na to čuměl, tak půjdou v pohodě rozlousknout a uvidíš. Nebude to nic složitýho. Klasická proporcionální regulace. Pokaď oběvíš v pravým servu nějaký šváby, tak seš doma. Pokaď ne, tak máš poroblém a budeš muset hledat nějaky nagickey blackbox, ale v motorovým prastoru nebude - dyk to tam máme sakra do mrtě prolezlý ne? :D:D:D. Pak bych se mrknul u pana \"F\" na torzo palubky, kde se to schovává. :cool::cool::cool:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V pravém servu těžko objevíš něco jinýho než v levym, protože ty motůrky nejsou rozlišený. Pokud tam jde 6 drátů, tak budou zdvojený protože servíčka maj 3 piny (všechny na který jsem dneska čuměl, i když 405 nemám). Kdysi jsem to předělával na 19 Renaultu (starej model měl hydrauliku a novej el. a předělával se na novej), žádná další krabička nikde nebyla, pouze ovládání na palubce 1-4. Snad to bude mít i 405 stejně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pani tak ako pozeram tak to s tej 605 asi nepasuje. Ja mam na kazdom serve 6 dratov. Nie je tu ziadna riadiaca elektronika.U mna cela tato diskoteka pozostava z dvoch kusov serva, jeden prepinac- polohy 0,1,2,3 a kablovacka. Podla toho co pisete tak to bude u 405 inac.Oddie tak ake mas serva. For DAVID: u mna ide servo aj ked je jedno odpojene.Ale aj tak si dam dnes nocnu a pokusim sa to dat do elektronickej formy aprasknem to tu, mozno to niekedy niekomu pomoze.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak na 405-ce to vypadá, že to bude jinak.

1. ty el. motůrky na světlech, co tu mám, mají jen 3 vývody, a to jak ne levé, tak ne pravé straně, šestivývodový nemám žádný.

2. Hics se do jednoho motůrku koukal, a je tam elektronika, a po?ák snímající polohu motorku.

3. Do ovládacího kolečka jsem koukal naopak já, a v něm je jen přepínač a pár odporů - takže v podstatě též po?ák. Má to 5 vývodů, ale dva a dva jsou spojené, takže v podstatě taky jen tři.

Až bude čas, tak zkusíme, jak je to pospojovaný, a bude to...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...