Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

406 nafta nelze nastartovat + k cemu slouzi nadobka ..


Guest snuky

Recommended Posts

ahoj nesetkal ste se nekdo s timto u 406 td .. jel sem 50 km a zastavil sem auto zacalo pocukavat az to chciplo a uz to nejde natocit .. zkousel sem tam natlacit naftu tou pumpickou ale toci to ale nechytne :( nekdy minuly tyden sem vyjel nadrz skoro do sucha ale zacalo to delaz az vcera ,to asi nebude mit vliv treba necistota ?

jeste jeden dotaz kdyz sem se vcera dival na motor je tam v prave casti takove kolecko,mala vanicka uzavcerna , nevite co to je po otevreni tam byl olej ,vede do nej jedna hadicka ..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To bude nádobka zásobníku kapaliny pro hydraulickou spojku co maj motory 2,1TD a 80kW HDi. Je třeba ji taky jednou za čas vyměnit a je to DOT3 brzdovka nebo DOT4. Osobně jsem tam dal DOT3. Doporučená výměna po 3 letech, ale podle mě stačí po pěti, jenom přece ta kapalina není tak teplotně namáhána jako u brzd. Vypouští se na hlavním válci převodovky je ventilek a tam se nasune hadička a šlape se na spojkua tím vytíká. Nejlepší přístup k tomu ventilku je zespod auta.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud je to to co říkám tak je na nádobce označeno kolik tam má být i minimum a maximum. Bohužel 406tku 2,1TD neznám jen Xantii 2,1TD a ta má stejnou spojku a nádobku na stejném místě a vypadá taky stejně. Nicméně na víčku nádobky bává napsáno co tam patří za kapalinu (DOT3 nebo DOT4). Pokud máš kapalinu černou jak bota doporučoval bych výměnu. Musí být čistá jako nová brzdovka.

Co se týče množství, pár kapek venku nevadí, pokud je to víc tak už by mohlo, protože je to vyrovnávací nádobka pro hydro spojku a mohla by se zavzdušnit kdyby ji tam bylo extremně málo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevadí, že jsi to otevřel. Vzdcu tam stejně jde, ve víčku je ventil, jinak by tam vznikal podtlak když si spojka cucne kapaliny při sešlápnutí pedálu. Pokud byla černá zvažoval bych výměnu, to jistě ještě nikdo neměnil. Mě po výměně začal jít spojka o něco lehčeji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...