Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

...


Stehhno

Recommended Posts

  • O 1 měsíc později...

ja jsem mel, uz v jednou pokazenou prevodovku.Nesla mi radit 2.Shanel jsem novou vsude kde se da akorad v cechach ji se dala sehnat a to za 10000,-.Tak jsem sehnal cele XM 2,1td bez papiru za 30000,- a prevodovku jsem prehodil.Tu starou jsem rozebral a zjistil, ze mi prasklo lozisko,pod tim krytem z boku prevodovky, protoze se mi povolily srouby co lozisko zajistuji.Ted asi po roce me zase prevodovka zlobi.Musim radit nekdy prvni stupen dvakrat nez zaskoci.

Spotreba je u meho vozu 5.9l na 100km .To musim ale jezdit tak max.100km/h. Jinak max. rychlost co jsem jel tak to bylo 213km/h slo to porad pomalu nahoru, ale uz jsem odbocoval. Jinak super vuz.Az na to, ze tam nejdou dat snehova retezy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak abych prihodil k te prevodovce...taky mam nepresne razeni, jak se to zahreje je to lepsi a hlavne jde vse lehceji. Tento vikend jsem to mel na kanale a koukal jsem na spodek. Podvozek sem mel jako novy, to se musim pochlubit :) Gumoasfalt nebo co to tam bylo...zadna rez, super. A pak sem koukal na ty tahle a klouby razeni, kazdy kloub a cep vule tak 0.5-1mm no a na nekolika tech se to nasbira a pak se svete div ze to je nepresne razeni. Takze jestli zbydou prasule tak v lete bych zkusil nekde sehnat bud nove, nebo starsi ty tahla nebo jejich cepy a podle me se to razantne zlepsi. Akorat mam spodek motoru od oleje :( ale cestu to zatim nekape, takze v pohode. Utika to asi ze trech mist... jedno je uplne nahore u krytu hlav, kde je pripojena ta tlusta hadice turba co jde na intercooler, tak tam jdou ty zplodiny nebo co ja vim a oslinatava z ni trochu oleje az dolu na vanu. Pak u prevodovky je nejakej kus byliho plastu z obou stran je spojeny a v tom spoji je trochu volny tak je to tam taky mokre no a potom u praveho cardanu na polose asi praskla manzeta, protoze z toho ostrikuje cerna hmota(rekl zbych ze vazelina :) Jinak se musim pochlubit, ze dneska pri -8 stupnich jsem zhavil asi sice 12-15vterin, ale startlo to na otoceni klicku, bez jedineho zakoureni, no SUPER!!!

A DOTAZ !!!! Kde se lije olej do prevodovky!!!! chci ho vymenit, pls help, nemuzu to najit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Zdravim..Olej co mam zkusenosti u prevodovky na 605 se naleva dosti spatne. V predu pred tahlem spojky je zapusteny, sroub,ktery se povoly imbusovym klicem ja ten sroub mam celohlinikovy.. Dale by se to dalo naplnit pres zpateckovy spinac.Nez jsem na ten otvor prisel tak jsem to plnil vypoustecim otvorem co je na levem boku prevod. a auto jsem naklonil zvedakem a lel pres hadicku a trychtyr.Kolik presne se tam ma nalet nevim.Ja tam mam asi 2l.

Jo a mam takovej dotaz?Nevi nekdo jak se da vydelat palubovka?Blbne mi rucicka palivomeru,zastavi se na 15l a pak az dole na 0l. Diik..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mluvíte tady o automatických nebo manuálních převodovkách....? Myslim to s tim, že odcházejí a že jsou nepřesné.

Já mám manuální, najeto cca 180-tis. a zatim s tim neni nejmenší problém. Neni zatuhlá ani tam nic nejde špatně. Myslíte, že mě ty problémy, co tu popisujete taky čekaj nebo mluvíte o té automatické?

Někde na netu jsem četl článek o Peugeotech 605 a tam se u častých závad zmiňovali jen o automatické převodovce, nikoli o manuální.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslel jsem tim manualni prevodovku.U TD 2,1.Pisou o tom i v clankach, ze ma nepresne razeni.To, ze se mi porouchala a blbne zas nemusi byt prevodovkou, ale i ridicem.:-)) Navic jak jsem ji zhanel, tak se mi ozval nekdo kdo mel ten samej problem.Ze mu zacala vypadavat 2.Nebo zpatecka, ze se zasekne a nejde vyradit.Stat se muze ale vse.Navic tech 605 zacalo jezdit po cestach tak hodne, ze bude aspon vice o cem mluvit.Ja jsem celkem spokojenej az na par malickosti.Jinak je to krasne auto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...