Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

ovládání centrálu 405


Lucas

Recommended Posts

To je super. Schodou okolností mám alarm od Jablotronu a hodlám k připojení použít jednotku CR 11, takže jakákoli informace mi to samozřejmě usnadní. Z této jednotky mimo jiné vedou dva kabely. Jeden s impulsem zamknout, druhý odemknout. Když mi napíšete kam který hodit, nebude to mít chybu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nepotřebuješ vůbec žádnou jednotku s relé. Stačí ti ty výstupy přímo z alarmu (a ty jsou, pokud mě pamě? neklame, právě bílo-modrý a bílo-černý), a impuls zamkni/odemkni nastavený na 0,3sec. Vše ostatní si už obstará ten orig. centrál sám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Určitě potřebuju jednotku s relátkama. Ten alarm je tak postavený, má jen základní funkce a ovládání centrálu je rozšíření. Prostě je to tak stejně jako příliv a odliv. Včera jsem studoval schema zapojení centrálu a napadají mě dvě kombinace. Buď to bude 201 a 202 nebo 203 a 204 ale to druhé se mi moc nezdá.

Budu to ještě konzultovat s jedním elektrotechnikem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jednotku s relátkama nepotřebuješ, relátka má v sobě ta jednotka centrálu ale hádat se s tebou nebudu. Jabkotronských alarmů už jsem pár namontoval. Jestli tomu nevěříš, dalších pár namontovaných Jabkotronů má na kontě Hics. Ale jinak si to zapoj jak chceš...

Jo, jinak, kdyby někdo potřeboval, těch orig. centrálových jednotek z 405-ky tu mám asi pět, a stejně tak i schéma jeho zapojení (dle zvyklostí elektroniky, získané rozpletením orig. svazku a oměřením, takže to jde nacpat do kteréhokoliv auta, a spolupracuje to i s Jabkotronskými motůrky...).

[Editován dne 10/15/03 oddie]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ok Oddie, z alarmu vede jeden slovy jeden růžový kabel k rozšiřujícím modulům. Kam ten jeden růžový kabel mám připojit k jednotce centrálu?

Podle Jablotronu se zapojuje do jednotky CR 11, která obsahuje 2 rele. Na základě informace, (kterou nese ten růžový kabílek) jestli se jedná o aktivaci nebo deaktivaci alarmu, pustí buď jedno nebo druhé rele 0,3 sec. impulz.

Jednoduše to lze udělat, když odpojím stávající jednotku centrálu a pustím to přímo do vodičů 201 a 202. Tím se ale zbavím možnosti ovládat centrál klíčem. A to právě nechci. A u dalších kablíků vedoucích z jednotky centrálu už si tak jistý nejsem co to provede.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

děkuji Oddie, že jsi na mě nezapomněl. Vodiče 205 a 206 vedou od jednotky IR čidla původního dálkového ovládání. Dneska mi také konečně dorazila odpověď od Jablotronu, kde mi radí v podstatě to samé. Pustit 0,3 sec. mínus impuls na vodiče 203 a 204, které vedou od motorků předních dveří do jednotky, čímž vlastně nasimuluju mechanické odemčení zámku . A? tak či onak, jsem mile překvapen, že oproti jiným webovým klubům tady fakt vždycky dostanu nějakou dobrou radu. A? už přímo, nebo z příspěvků někoho jiného:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo jo, o těch slabších.

Mě je to v podstatě fuk, mám to pozjiš?ovaný tak, aby to fungovalo, ale kdyby se někdo ptal...

Vývody té jednotky byly v tom \"mém\" svazku takto:

1. bílý (tlustý) č.200 - napájení +12V

2. žlutozelený (tlustý) č. M200 - kostra

3. fial. (tlustý) č.201 - motorek

4. hnědý (tlustý) č.202 - motorek

5. oranž. (tenký) č.203A - ovl. \"odemkni\" od motorků

6. oranž. (tenký) č.205 - ovl. \"odemkni\" ext.

7. bílý (tenký) č.??? - ovl. \"zamkni\" od levého motorku

8. bílý (tenký) č.204A - ovl. \"zamkni\" od pravého motorku

9. bílý (tenký) č.206 - funkci jsem nezkoumal, ale podle tvého popisu to tedy bude ovl. \"zamkni\" externí???

V tom případě by bylo košer ovládání od alarmu připojit na ty kablíky 205 a 206, jak jsi psal, tedy na piny č. 6 a 9 jednotky. Kdyžtak prosím upřesni, a? to máme komplet. Dík za recenzi :);)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo přesně tak to mám taky. Jenom doplním, že ovl. od LP motorku zamkni má číslo 204. A 206 je opravdu zamkni ex. jenom ty barvy mi nesedí, protože mám skoro všechny ovládací oranžové. Ale to není důležité, rozhodující je pro mě číslování, které sedí. Dnes se do toho pustím, zítra poreferuju;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

centrál připojen a už fachá. Nakonec jsem použil pro připojení svorkovnici centrálu ve sloupku u levých předních dveří. Měl jsem to nejblíž a je k tomu dobrý přístup. No a tam to je: červený 203-odemkni, zelený 204-zamkni. Pouštím do nich 0,3 sec minus impuls.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...