Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

ako mazat klimakompresor?ako plnit olejom?


ondris

Recommended Posts

Olej se plni primo s chladicim plynem, dela se to vzdy nebo temer vzdy kdyz se doplnuje nebo znova naplnuje klimatizace. Ten olej koluje primo s chladicim mediem pres cely okruh klimy a maze tim tak i kompresor. Sam to doma nenaplnis olejem nijak, toto ti udelaji tam kde jsou vybaveni na plneni klimatizaci, otazka zni proc to chces doplnit ? utekl ti plyn ? pokud ne tak tam nemas proc to doplnovat. Ale je samozrejme dobre si jednou za cas zajet klimu nechat zkontrolovat/doplnit, soucasne pritom dam pridaji i ten olej pokud je potreba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Klimatizace se plní k tomu určenou plničkou, před vlastním plněním se provede odsátí staré náplně a vakuování. Následně se plní dle předpisu, jak olejová náplň, tak plyn, množství obojího se nastaví na té plničce (buď ručně, nebo výběrem vozu z databáze, pokud ji plnička má). Vzhledem k obecné dostupnosti a cenám plnění je v dnešní době ultrapí*ovina se pokoušet o nějaké patlání doma, především z důvodu nedostatečného odsátí a vyvakuování, nicméně znám i střelce, co tam prostě olej nalijí ze skleničky, a plyn přepustí rovnou z bomby postavené na běžnou váhu, aby věděli zhruba množství... ovšem každý svého štěstí strůjcem, a když se člověk podívá na ceny jednotlivých komponent té klimatizace vs. cenu plnění - chytrému napověz... ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

chlapci, tak vcera som sa rozpraval s chladnickarom, a hovoril ze do plniva ziadny olej nejde, ze by to zanieslo rozprasovaciu trysku a ine blbosti,...

na kompresory je od chladica skrutka na 17tku kluc, a tadial sa to doplna, cize dnes ideme nato, a aj to chladivo zas dam naplnit, bo som mal prehodene hadice, a v nutri to nechladilo, ale kurilo....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, jasně, do chladiva žádný olej nejde, výrobci těch plniček jsou blbci... a chladničkáři pak poděkuj za zadřený kompresor. Což mě ovšem těší, neb ti milerád prodám jiný kompresor ze 405, ovšem bez záruky, protože až tuto vtipnou akci zopakuješ, tak jej zadřeš taky. Hlavně v prvním příspěvku píšeš "chlapci mam tu napisane ze tam patri 135ml oleja", viď?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2ondris: no co myslis, ze udela jakykoliv motor bez mazani? zadre se....

proc si nezajedes do firmy, kde maji plnicku, a snazis se to resit pokoutne v garazi? usetris par stovek a radeji znicis vyrazne drazsi dily, a to se vyplati... uz takhle je klima pekne pruserova vec.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...