Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Měl jsem nehodu


Antares

Recommended Posts

Kamarádi, potřebuju poradit. Měl jsem nehodu s 206kou :( Šla 2x přes střechu, likvidátor to uznal jako ,,TOTÁLKU,, Peginu mám na Leasing u C&C Leasing a pojištěnou u Kooperativy. Zbývá mě doplatit ještě 9 splátek. V době nehody však řídila má přítelkyně, já byl na místě spolujezdce. Jakou myslíte, třeba ze zkušenosti, že mám šanci na vyrovnání a kdyžtak, kolik? Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemohu mluvit z vlastni skusenosti, mozna ze si to vykladam uplne spatne, ale tim ze to uznal jako totalku zanikl predmet leasingu a veskere plneni dostane leasin.spolecnost. Tobe daji par svestek jako zbytek z te zalohy co si dal na zacatku jako zalohu na najem. Vseobecne je vzdy lepsi aby to uznal pojistovak na opravu nez jako total. Ale jak rikam, vsechno muze byt jinak, chce to precist smlouvu. A nevahej a vem si na to pravnika, i toho ti proplati pojistovna.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli je tu mezi náma nějaký likvidátor pojiš?ovny tak ti to možná vysvětlí přesněji. Já nedávno řešil podobnou situaci, když 206 rozbil soused. Byla rovněž na leasing. Auto nebylo totál, následně jsme ho opravili za cca 100tis., ale po prohlídce likvidátorem a stanovení ceny opravy ve značkovém servisu (330tis.) překročila tato cena časovou cenu vozidla. Soused tedy doplatil leasing a od pojiš?ovny dostal 150tis. Problém je tydy v tom, že pokud likvidátor ve spolupráci se servisem dojde k částce přesahující časovku máš smůlu a dostaneš pravděpodobně méně, než kdyby rána byla menší.

Osobně doporučuji, pokud je to finančně možné, leasing doplatit, inkasovat prachy od pojiš?ovny a auto buď opravit, nebo prodat. Každopádně to bude pro tebe finančně výhodnější než to nechat leasingovce. Pak je to tak, jak píše David.

Jestli máš fotky hoď je sem, nebo mi je pošli mailem. +- ti řeknu cenu opravy svépomocí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stalo se mi to u Trutnova. Teď mám zatím kolem toho jen lítání. Ve smlouvě se doslova neuvádí, že předmět leasingu nesmí řídit nikdo jiný. Ale známí mi říkali, že asi některé leasingovky to nedovolují. Venco, auto šlo přes střechu. Fotky mám, ale nemám možnost je dostat na Net. Motor by měl být v poho, interiér taky. To, že leasingovka dostane od pojiš?ovny vše, vím taky. Doplatit ho chci, zbývá už jen 9 splátek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kooperativa jsou supaci. Je to snad jedina pojistovna v CZ ktera pojistuje auto ve spojeni s ridicem. Pokud neni napsanay ve smlouve ridic ktery boural tak je tam celkem velika penalizace >> proto sem pojistil u CP ktera bere jako predmet smlouvy auto a ne auto+ridice ktery ho ridi. Je ale dost mozne ze to maji leasingovky pojistene jinak. Likvidace probiha tak, ze se vezme cena auta po totalce (330tis - cena vraku a to se da leasingovce ... ta z toho odecete zbyvajici splatky a svoje provize a ten zbytek vrati. Pokud je tam nekde chybka tak me prosim opravte.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na zacatku leasingu platis akontaci jako zalohu na splatky neboli najemne. Tzn. kdyz zaplatis 360tis jako akontaci na leasing na 36 mesicu je zaloha 10t na kazdy mesic. Mas zaplaceno 27 splatek a v tu chvili zanikne predmet leasingu tak ti vrati zalohu na 9 splatek , v nasem pripade 90tis a to je cele. Vrak i pojistne plneni je jejich. Predmet leasingu totiz neni tvuj ale jejich tak proc by ti neco meli davat kdyz ty si jim rozbil jejich auto ?

Muzes doplatit splatky, auto odkoupit a pak je to tvoje i s poj. plnenim. A neboj, bude v tom spousta pravnickych klicek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Antares - chtělo by to fotky, pak je možný se bavit o ceně, vycházej z toho jestli je auto opravitelný, nebo ne a dál pak, který díly se daj použít. Motor 1,1 má bohužel minimální cenu. Klima samozřejmě nějakou kačku dá, ale neprodáš vcelku (tím zároveň říkám - ajsiku zapomeň, dát klima z 206 do Saxa). Co airbagy, zadní náprava?

Nakonec malý rejpnutí. Neber to osobně a hlavně mě s těma šmejdama nedávejte dohromady... Chceš prodat papíry. Kdopak je koupí, na auto, který jde normálně přihlásit? Jedině ten, kterýmu byste ještě nedávno přeráželi ruce a stříleli ho do hlavy, nebo ten, kdo sice není zloděj, ale tu čorku odkoupí. Jo to je zasranej život a byznys.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...