Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jak rozebrat palubku - 205 ?


RomanP

Recommended Posts

Zdravím.

Už jsem někde zmínil, že mi nefuní topení u 205 1,9D ´92.

Ventilátor je slyšet jak má a intenzitou zvuku zhruba kopíruje polohu na ovladači. Problém je, že z žádného výdechu nic nejde, teda lehký náznak, když nasliním prst a to je sakra málo, protože se v dešti auto mlží a takřka se nedá jet. Pokud pootočím překlápěním směru vzduchu vánek se přesune požadovaným směrem, ale intenzita zůstává stejně bídná.

Víte někdo odkud tedy vítr opravdu vane?

Případně poradíte postup, jak palubku na potřebném místě rozebrat? Je to asi ta nejjednodušší, co byla, jak budíky (pouze palivo a rychlost) a ani nemá ty dva ofuky uprostřed palubky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Tak jsem problém rozlousknul, žádná vypadlá hadice. To snad ani nejde. Přijde mi, že není kde, je to na sebe našroubováno docela poctivě a vše sedí.

Problém jsem našel až po tom, co jsem samozřejmě vše zbytečně rozebral a byla to klapka, která je nad ventilátorem, těsně pod vrcholem trubky, která ústí do motorového prostoru a saje přes tu hroznou punčochu, která se má říkat filtr, vzduch.

Ta byla trvale zavřená, což jsem viděl po sundání motorku topení ďourou nahoru. Její funkčnost ovládá knoflík regulující točky ventilátoru, ten pracuje jak elektricky (spojuje proužky - kontakty), tak i mechanicky tím, že táhlem reguluje klapku. To ale ne v mém případě, knoflík se točí hrozně zlehka a to proto, že se ulomil čep na kterém je nasazen převod na táhlo.

Nemáte to náhodou někdo doma zbytečný? Když tak zkusím vrakáč, zatím jsem klapku trvale otevřel a fouká to báječně, bohužel trochu i když nechci. Teď to neva, ale zima klepe na dveře...

post-0-14109596277824_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Konkrétně se na něm ulomilo tohle. Asi by to mnohé z Vás napadlo hned při prvním pootočení tím knoflíkem, protože nemá jít takhle zlehka, ale jsem zvyklí spíš na německý novější auta a tak mi to nepřišlo divný, říkal jsem si hold jinej kraj :mrk

post-0-14109596278298_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...