Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Slabý účinek brzd


r.dasylva

Recommended Posts

Nedavno sem koupil 306tku, TD, r.v.94, a je strasne tupa na brzách. do smyku se ji téměř nechce a když tak předky. (ABS nemá :D) . Mel sem dole předky(kotouče i desky dobré) v zadu sem měnil válečky, pakny s obložením a nechával přetočít bubny (systém bendix), ale i tak furt stejné. Podtlak vypadá řádný, teď zkusím vyměnit asi hlavní válec.. Nemáte někdo podobnou zkušenost??? :myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a jakym způsobem jsi to odvzdušnil? jestli klasika kolo po kole tak to bude tim , system bendix ma totiž specielni zpusob odvzdusneni, popis jak na to tu je pouzij hledani vlevo nahoře , ja si ten zpusob zrovna nevybavim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odvzdušněno do křiže jak ma být, todle znám ;), odvzdušnoval sem i brzdový válec, pak nastartováno, projeto znovu odvzdušnono, ale ten pedál jde blbě už na pohled. Zdá se mi že jde moc dolů, a dokonce i trochu pruží se mi furt zdá, jako by byl někde vzduch zkrátka.. :( . Navíc když to zašlápnu a držím, zdá se mi že se trošku pak propadá.. Řekl bych že to bude v tom hlavním válci no, podle mě propouští. Doufááám, bo fakt už nevím..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem měl ten samý problém,s autem jsem dělal psí kusy,ale nějak to pořád nechtělo brzdit.Teď jsem musel měnit zadní nápravu a táta mi náhodou sehnal málo jetou,ale kotoučovou.Tak jsme jí tam dali a jaké bylo překvapení,když jsem při zkoušce brzd málem políbil volant :D,takže byl u mně problém v bubnech.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ejste me rekni, jaky mas typ kotouce a desek, jinak, bych zkusil dat novou brzdovku, dalsi vec mrkni se na hadicky, to muze byt dalsi problem, zpuchrela hadicka.

A moje otazka zni: :D mam novy brzdy, kotouce i desky ATE, brzdej vyborne, zadny vadnuti extrem, ale svina normalne pravy kolo kdyz zastavim a sahnu na nej, tak pravej kotouc horkej jako prase a levej oproti nemu asi tak polovocni teplota, a pri tom mam to vsechno vycisteni, kolo se toci uplne krasne nikde nic nedre, mozna malinko tam neco je , ale to neni nic oproti tomu kdyz sem mel puvodni brzdy, takze fakt nevim v cem je proble, v servisu , ale i znamej se na to dival a ze pry to drhne monohem min nez u jinych aut, ba zkoro vubec :D

Tak me napada, bude me pravy kolo brzdi vic, a levi min, ze je tam tak rozdilna teplota, a nebo teda musi nekde ten pravej kotouc, drit o desku jinak nevim. Ale auto brzdi rovne. ENzkousel sem to jeste na fest, zajizdim brzdy, ale co sem pustil volant brzdi rovne :myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co tam jsou za desky a kotouče to bohužel nevim, já je neměnil bo rozměrově dobré, bez ryh atd.. že bych tam měl desky aj kotouče z "kameňa" a proto bez účinku? :o .Ja už si fakt nevím rady, hadice mam měněné taky,kapalina nová, válečky nové, všecko ok, teď sem dokonce vyměnil hlavní brz. válec bo sem věřil že bude čert v něm. Úplně stejné.. Do smyku mi de akorat po velkem úsilí levý předek, později se chytá pravé, zadek beru že se mu nechce bo tam mám nové obklady.. Vyregulované ať trošičku chytaj.. Jenže co mě nejvíc ještě zaráží je, že mi pedál jde furt jako by to bylo zavzdušněné. Je pružný a když tlačím tak se propadá.. :( Odvzdušněno to mam 6 dokola ze všech stran, dle návodu i úplně jinak.. Taky mě zaráží, že zas tak hodně bublin neodešlo nato že jsem měnil válec, sice jsem ho řádně zalel no ale??.. Z tohodle jsem opravdu pav.. :grr

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No a já sem se do toho sám nepouštěl./ne že bych to nezvlád,pár brzd už sem taky udělal/.Dal sem to známímu do servisu.Chtěl sem vyměnit celou brzdovku a prohlídnout v jakym sou stavu brzdy.Po vycucnutí a naplnění nový kapaliny sem koukal jako blázen jak to dělal.Začal brzdovym válcem pak LP-PP-LZ-PZ kolem .Můžu říct že brzdy sou super.Brzděj dobře.ABS taky nemám a stálo mě to "jen"750

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Naše žabička 306ka 1.6ka:super:potlesk:papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

r.dasylva: pokud, jak píšeš, máš již včechno vyměněné a pořád ti pruží pedál, musí být opravdu problém v odvzdušnění. Zkus to třebas odvzdušnit způsobem jak píše vendi.stejskal. Případně si zajeď někam na TK ať ti to vyzkouší na válcích, třebas je problém jen na některém kole. Když dupneš bez držení volantu na brzdy, netáhne to někam? Když zkusíš za jízdy ruční brzdu má účinek?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tak, zkusím to odvzdušnit ještě takdle dneska. Ruční brzda účinek má celkem malý, ale to je v poho poněvač mam točené bubny a nezaběhlé obložení. Předek kupodivu netáhné ikdyž levé do smyku občas jde na rozdíl od pravého.. Včera v noci jsem ještě vytáh kotouče a hodil to na soustruh. Řekl bych že to budou ňáké tvrdé mrchy, bo mi od teho lítaly jiskry a zežralo 2 nože (slinuty karbit).. :bojim. Tak to tam jdu zkusit nahodit jestli to teď po zdrsnění nebude o něco lepší.. Podle mě ty kotouče jsou ale taky vhodné na zaorání. Nevíte někdo kolik by mě to zhruba vyšlo i s deskama? co za značku atak.. Ale jsem už uplně vycynkaný tak mě šetřte prosím ;) . Kotoče mam dvojité s vnitřním chlazením, prum. 247; š.20,4

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak vypadá to že problém kooonečně vyřešen. Dnes jsem vyměnil kotouče a desky za nové a brzdí to už teď hned za syrova lépe než předtím. Trápit to do smyků zatím nechci ať si to pěkně sedá, ale dle nástupu brzdného účinku to vypadá že nebude problém.. Doufááám. Tak díky za rady, no ikdyž nechali jste mě pěkně potrapit.. :myslim:papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 měsíce později...

No takže se trápím znova. Sice už to brzdí líp než co bylo, ale pořád to není rozhodně ono. Brzdy už jsou sedlé a když na to skočím, předky dou po chvíli do smyku, ale zadek smyk neudělá. Navíc když dlouho nebrzdím ostřeji, pianko jízda, brždění motorem, a najednou na to hamsnu tak se ani předkům nechce do smyku :bojim.

Brzdný účinek nastupuje stylem, že když stlačí brzdový pedál asi tak půl centimetru, už pociťuju nástup, pak ale jdu níž a nic se neděje (asi tak centimetr) no a pak už du dolu a dolu až na doraz.. :( . Když tomu pomůžu ručkou, tak to jde do smyku spíš a všecko..

Zadní pakny jsem kontroloval, systém autom. ladění mi jde, žádná zbytečná vůle tam tedy není, na předku vypadá vše ok, asi ještě dvakrát jsem to všecko kontrolně odvzdušnoval, vylezly sice 2 malinké bublinky ale to vše, účinek pak stejný.

Sem už úplně bezradný, poslední co zkusím je odvzdušnit pod tlakem, jestli tam fakt někdě něco neni. Je to ale možné aby se někde bublinky držely???

Předem děkuji za další rady a náměty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak to jsem měl podobný problém. najednou mi zgumověl pedál po ovzdušnení chvilku v pořádku po měsíci opět znova.pedál brzdil pořádně až dole. ale už to přibrzdovalo nahoře.jakobych ho prošlapával.při rychlém puštění a znovusešlápnutí bral nahoře. kola jsem ale zadseknout dokázal. příčina prvé zadní prase přirezlé a trochu teklo. při první zabržděnáí po výměne sem se málem zakous do volantu jak to bralo nahoře.

zkus si pohrát se zadkem vypadá že přední sednou a zadní sou daleko a sednou až dole

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

koukni na zadní samoštely u mě na první pohled vypadali že chodí ale při určitém natočení přestali. přihnul jsem plíšek a už chodil jak měl. zkus třeba ještě zvednout zadek a ve dvou zkoušejte v jaké poloze začnou fungovat brzdy na každém kole.A zkoušel jsi profesionální výměnu brzdovky na mašině.tam se brzdovka protlačuje a na kolech se odsává - třeba by to vytáhlo ňákou tu bublinku.

jinak pak už snad jen rentgen a najít tu potvoru zakopanou:roll

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...