Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Co je to?? Zásobník podtlaku?


djgeorge

Recommended Posts

Nedávno jsem startoval a na drhý pokus se ozvala rána od motoru a následně se vyvalil kouř z průduchů topení a z prostoru motoru. Pěkně to ve mně hrklo, otevřel jsem haubnu a v domnění, že buchla baterka, tak jsem našel valící se oblak z černé plastové krabičky schované hned pod sacím potrubí. Byla rozlomená tlakem. Asi se v ní vznítily výpary nebo co.

Tak jsem odmontoval sání a tu neznámou krabičku demontoval, svařil a znovu utěsnil. Nic v ní není, jen je napojená trubkou průměru cca 2,5cm k sacímu potrubí. Takže si myslím, že je to nějakej zásobník, nebo tlumič vibrací... ?? No a chci se zeptat, jestli se to dá koupit nové, nebo jaké koliv názory k tomu. Díky !!! PS. je to 406ka 16V rv95

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

je to rezonator vzduchu, resil jsem to tady TADY patrne se ti tam nahromadilo LPG a doslo ke zpetnemu zaslehu. Ja to mam zaslepene, vypada to ze puvodne to tam bylo, ale pri montazi LPG v holandsku to asi z tech duvodu zpetneho zaslehu demontovali a dali tam vysoustruzenou hlinikovou zaslepku. V katalogu ND uz rezonator jako samostatny dil neni, podle listu nahrad se prodava uz jen jako soucast celeho saciho potrubi, takze pokud bys to tam chtel, shanet jedine na vrakaci. Nevim jak se motor chova s rezonatorem, ale me tam asi nechybi a v tvem pripade bych to asi taky zaslepil ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...