Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Připojení centrálu na směrová světla


badisak

Recommended Posts

Ještě bych se chtěl zeptat, kde nejlíp připojit kabely k centrálu na směrová světla. Nemám ho origoš od Peugeotu. Mám sice schéma elektroinstalace, ale nepodařilo se mi najít kabel, na který bych to připojil. Projel jsem všechny co jdou od páčky na přepínání směrovek, ale ani náhodou sem to nechytl. Prozatím jsem to připojil na výstražný, jenže to funfuje jako spínač. Při odemčení vše ok, protože cvakne dvakrát, takže se zapne a vypne, ale při zamčení je nastavený jen jeden cyklus, takže se jen sepnou a blikají dál, dokud auto znovu nezamknu. Potřeboval bych to teda připojit nějak přímo na směrovky, ale kam??:myslim Předem dík za jakoukoliv odpověd (Peugeot 206, 1,9D rv 1999)

[upravil dne 6.8.2007 badisak]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na směrová světla se připoj na pojistkové skříňce / BSI/. Bohužel teď z hlavy nevím přesně který je to konektor ale moc se stím nepárej, vem ostrou jehlu na šití připoj k ní žárovkovou zkoušečku BSI povytáhni ven, pusť levou nebo pravou směrovku a napichuj se na dráty - začni na konektoru vzadu vpravo na BSI až se Ti zkoušečka rozbliká. Bliká to vždy na více drátech, připoj výstup z centrálu kamkoliv protože vevnitř v BSI je to stejně spojené. Na přepínač směrovek ani na spínač varovných světel to nejde napojit, jenom tady z BSI jak popisuji. Je tam také špatný přístup no ale nějak si poradíš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže pokud jsem to dobře pochopil, mám to napojit přímo na svazek kabelů k pojiskovej skříni u motoru? Kabely mám od centrálu dva, na levý a pravý, takže myslíš oba chytnout na jeden, nebo každý přímo na levou směrovku a pravou směrovku??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nepochopil jsi to dobře. Na skříňce u motoru není signál směrových světel. Kolega Oťas to myslel tak, aby si nemusel hledat dráty na BSI /pojistkové skříňce/ pod volantem, tak vyvést levou a pravou směrovku do motorového prostoru a tam to připojit k levé a pravé směrovce. Některé centrály mají vývod na směrovky jenom jeden, proto se musí rozdělit na dva a dát tam diody, aby se neovlivňovala levá a pravá strana. To ovšem není Tvůj případ, Ty máš vývody dva tzn levou a pravou stranu.

Naco ale tahat metry drátu někam ke směrovkám, když signály směrovek jsou k dispozici na BSI /pojistkové skříňce/ vlevo pod volantem.

Najdi na ní černý konektor, který má 40 vývodů /vývody spočítej aby nedošlo k omylu/. Černý konektor opatrně rozeber a najdeš tam číslování vývodů:

LEVÁ SMĚROVKA je vývod č.9 - oranžový drát č. 287

PRAVÁ SMĚROVKA je vývod č.19 - šedý drát č.288

Sem na tyto dráty napoj ty dva dráty co vedou z centrálu, je jedno který kam, hlavně je nesmíš dát dohromady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...