Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Žádost o spolupráci II. - vývoj a současně i omluva


Medvěd

Recommended Posts

Tak se musím přiznat, že jsem v Peugeotu ČR způsobil v pátek menší paniku - počtem vystaveníchtivých pažoutků jsme zkrátka organizátorům akce vyrazili dech a byl jsem velice naléhavě požádán o zredukování počtu aut (ten seznam byl čistě moje dílko bez náležité konzultace s organizátory, za což se tu veřejně omlouvám a sypu si popel na hlavu).

Takže momentálně vypadá účast takhle

305 (Marcel 505) určitě mají zájem, koncem srpna se Peugeot ČR ozve (předám kontakt a fotky)

306 HB (Garfield, Vvitty, Stiffler, Chechet) předám fotky a kontakty, vyberou si a ozvou se koncem srpna

306 sedan (Jirka Wolf) předám kontakt, v případě zájmu se ozvou koncem srpna

306 BREAK (Mates 306) - předám fotky a kontakt, v případě zájmu se ozvou koncem srpna

306 CABRIO (Žabi, Kohlla) - předám kontakty a fotky, v případě zájmu se ozvou koncem srpna

Kontakty samozřejmě předám po 27.8., do té doby máte všichni čas své auto z nabídky stáhnout a tím i zamezit, abych Vaše fotky a adresu předal dál.

Paní Vlášková, která má celou tuto akci na starosti právě odjíždí na dovolenou, 24.8. se vrací a potom tedy budou doladěny veškeré podmínky.

Hhonzovi a bratrům Kebrtům se tu veřejně omlouvám, ale o 309ku není zájem jaksi z principu (představují 308čku jako novinku a hele, 309ka???) a 307čku si údajně dodají sami.

Co se týče nějakých volňásků na tuto akci, budu to řešit až po návratu paní Vláškové z dovči, ale předpokládám, že bychom se nějak dohodnout mohli (samozřejmě při rozumném počtu zájemců z našich řad - 50 lidí těžko prosadíme)

[upravil dne 5/8/2007 Medvěd]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...
Původně zaslal: Vvitty

dotaz - podari se tam vpasovat nejakou mensi propagaci Peugeot Clubu? Treba vlajecku na palubce nebo tak, aby to zase moc nerusilo, ale bylo aspon trosku videt.

třeba tu nenapadnou nalepku na zadni sklo?:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Pe.Tr

Původně zaslal: Vvitty

dotaz - podari se tam vpasovat nejakou mensi propagaci Peugeot Clubu? Treba vlajecku na palubce nebo tak, aby to zase moc nerusilo, ale bylo aspon trosku videt.

třeba tu nenapadnou nalepku na zadni sklo?:D

mates306 tam propagační samolepku má :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Medvěd

Dneska Ti paní Vlášková měla volat (volala Vvittymu i Garfieldovi)

Nevolala...

Ani SMS, že by se mi někdo snažil dovolat...

Tak snad v pondělí, ještě je čas...

[upravil dne 1/9/2007 Marcel505]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak nic....bylo mi to ale jasný, že 307 není nijak stará, tudíž budou mít své zdroje, i když ten před faceliftem můžou max. mít někde v komisi, v salonech už asi těžko.

To Medvěd: Docela bych byl vděčen za možnost dostat se tam a omrknout to auto, jelikož podle fotek z netu a časáků se mi moc zamlouvá a docela si pohrávám s myšlenkou výměny za mého mazlíka. Tak kdyby byla nějaká možnost se tam dostat, budu rád když se ozveš.

[upravil dne 2/9/07 Hhonza]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak taky já napíšu, co paní Vlášková:

Volala a říkala, že auto by tam bylo 4 dny. Ptala se, co za to. Měl jsem v hlavě, že Vvittymu povídala o své představě, že by dotankovali nádrž benzínem. Jenže já bych radši penízky. Tak jsem vypálil, že za 4 dny bych si představoval, aby mi dali Kč 2.000 (pětikilo za výstavní den). Paní Vlášková překvapeně zareagovala, že se jí to líbí, neb to prý není moc. Ihned jsem zalitoval, ale už bylo pozdě měnit řečené. A ona že to prý projedná, jak by to bylo účetně.

Dále jsme se bavili o umytí a naleštění aut. Paní Vlášková nabízela, abychom jim svá auta den předtím, tj. 24. 9., dovezli na Peugeot ČR. Oni by je prý ručně umyli a naleštili a sami je 25. 9. dovezli na Štiřín. To jsem jí neslíbil a a rozloučili jsme se s tím, že si ještě řekneme.

Pak jsme volali s Vvittym a z naší debaty vyplynulo, že bychom sice rádi, aby nám auta někdo umyl a naleštil, ale zároveň bychom nechtěli nikomu dávat klíčky.

1) Za prvé - komu by Peugeot ČR asi tak zadal úkol zavézt auta na Štiřín? Pravděpodobně nějakým brigádníkům či hosteskám. A jak takoví mladí a neklidní jsou schopni zacházet s cizím autem, zvlášť když zjistí, že to pěkně jede (Vvittyho kára), vídáváme při zavážení aut třeba do autosalónů. Brrr, ne.

2) Navíc by to znamenalo nechat jim klíčky po celou dobu výstavy - opravdu to nebude nikoho lákat, aby se v tom svezl? Nebo aby v tom jel třeba pro dalších 10 plat chlebíčků a vyklopil je na sedačku atp.? Opět, víme své. Když si třeba dáte auto do servisu, běžně v tom zaměstnanci jezdí pro náhradní díly, pro svačinu...

3) Další věc - třeba já mám auto zabezpečené kombinací několika systémů. To mám opravdu někoho učit, jak v mém autě odjet? Nebo všechno deaktivovat, ale auto pak bude pro případného zloděje připravené, až se mu na výstavce zalíbí?

4) No a v neposlední řadě - co když s tím někdo nabourá. Není problém na autě z roku 1993 udělat totálku i malou bouračkou. Pojišťovna mi pak dá jakousi tabulkovou cenu, třeba v mém případě nějakých 40, max. 50 tisíc. Jenže moje 306 se od svých kolegyň stejného roku výroby liší značně jiným technickým stavem a tedy i hodnotou, kterou má několikanásobně vyšší. A to mi nikdo nezaplatí, když to nabourají. Stačí nevelká rána na předek a pojišťovna ihned zahlásí "totálka". A veškeré investice do rekonstrukce své 306 za poslední 2 roky, kdy jsem z ní udělal superpoloveterána, mi vyletí komínem. A na to fakt nemám.

Takže jsme se s Vvittym shodli, že až paní Vlášková pošle slíbený e-mail s návrhy, budeme trvat na tom, že bychom sice rádi auta u nich nechali umýt a naleštit, ale že si je tam dovezeme sami, zamkneme a klíčky si necháme.

[upravil dne 3/9/07 Garfield]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Garfield

Tak taky já napíšu, co paní Vlášková:

...

[upravil dne 3/9/07 Garfield]

Garfielde, to se nestačím divit!

Pokud si dobře pamatuji, tak se jednalo o tom, že tam auta budou asi týden. Tohle napsal Medvěd v emailu:

Akce by probíhala tak, že byste auta dovezli na místo, dle

pokynů pořadatele je zaparkovali a 3.10. odpoledne nebo 4.10. ráno byste

si auta vyzvedli.

A dále tam bylo napsáno toto:

Ještě jednou zdůrazňuju, že Peugeot ČR se zavazuje k tomu, že Vaše auta

NEBUDOU otevřená, NIKDO nepoleze dovnitř ANI SE S NIMI NEBUDE JEZDIT

Budu mluvit za sebe:

Ohledně toho, co si představuji za to, že auto vystavím, bych čekal zaplacení nutných výdajů (tedy benzín do dvou aut, což by mohlo být určitě do 1000 Kč).

Ohledně mytí a leštění - nevím, ale to se mi moc nelíbí. Nevím, jaké přípravky použijí a pak mohou s mým starým lakem něco provést. Chápu, měli by vystavené vozy vypadat pěkně, ale nechci riskovat pak poškození laku či jiných částí (třeba mých plechových nárazníků).

Ke Garfieldovým bodům:

1) Zavést auta na Štiřín - podle mě dost nebezpečná věc, chtěl bych vidět, jak by Peugeot ČR pak ručil za škody, jak by nám pak nahradil škodu na autě, kdyby nějak "řidič" zapomněl, že to méně brzdí než jeho kráska pár měsíců stará.

2) Ohledně ponechání klíčů - klíče v zalepené obálce by to řešili (zase mysleme na případ, že by tam začlo hořet a muselo se s tím odjet, furt lepší, když s tím odjedou než aby to nechali shořet). A zapsané kilometry to dokáží.

3) Zloději - tam to bude asi hlídané, takže zlodějů bych se nebál, ale jak někomu vysvětlím, jak se dělá třeba se sytičem, když o tom nikdy neslyšel?

4) viz 1)

Abych pravdu řekl, někdo z Medvěda udělal pěkného blbce, dostal na začátku jasné instrukce a ted' je to jinak, jenže Medvěd za to samozřejmě nemůže. :nevim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sice jsem již mimo hru, ale dovolím si k tomu něco napsat.

1-Auto jsem nabízel s tím, že jsem samozřejmě počítal, že jej tam budu nechávat i s klíčema. Důvodů je více, jednak zmiňované nštěstí (požár, potopa...), a také, že si jej budou potřebovat nějak naštelovat, aby to nějak vypadalo (kvůli fotografům, estetika...), tudíž jsem počítal, že pár set metrů se na tachometru změní.

2-Co se týče přejezdu z origo Peugeotu, tak se ani nedivím klukům, že s tím nesouhlasí. Taktéž bych to asi nedovolil.

3-Rozhodně bych asi chtěl nějaké písemné ujednání o stavu auta při předání a způsobu úrady případné škody, bez toho bych mazlíka do cizích rukou nesvěřil. V tomto by byl samozřejmě i zapsán stav km dle počítadla.

4-Ohledně umytí a nablejskání. S tím, že to bude v režii Peugeotu jsem počítal, jelikož je to jejich akce a chtějí to mít na 100% skvělý, tudíž jsem pochyboval, že se budou spoléhat jen na naše leštící schopnosti, ale že spíše věc exteriéru budou řešit sami. Zase bych z nich nedělal idioty, leštit to Solvinou nebudou, zajisté mají své vyzkoušené prostředky. Interiér leštit nemusí, přeci dle vyjádření do něj lézt nikdo nebude. Případné škody by se řešili dle ujednání (viz. bod. 3).

5-Co se týče honoráře, tak zmíněných 2.000,- bych považoval za dolní hranici, vzhledem k riziku, jaké majitel auta podstupuje (pohyb mnoho cizích lidí, auto bez jeho dohledu...) a také k typu akce.

Pokud to tedy můžu shrnout, auto bych jim půjčil i s klíčema, ale bez pořádné písemné smlouvy bych neodjel. Přeji Vám, ať Vám to dobře dopadne, nemáte žádné potíže a uděláte klubu jen dobrou vizitku. :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No - ale když moje auto se nestartuje klíčkem :D Tedy sice ano, ale je to jen jedna z věcí, která je k nastartování zapotřebí. Takže i když jim tam klíček nechám, bude k ničemu. A vysvětlovat, jak mé auto nastartovat, kolik tam je systémů a kde, to fakt nebudu. Leda že bych všechno aktivoval, a imo od Magicaru dal do servisního režimu, ale pak by tam auto bylo jako nahé...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

panove, klid, az poslou z peugeotu oficialni predstavu o tom co presne chteji a kdy, a taky co za to, da se to resit dal.

to, co rikali medvedovi stale plati, ty auta nebudou fungovat jako predvadecka - budou tam pouze vystavena.

ale samozrejme nejak se na stirin musi dopravit, a predtim umyt, nalestit a vyluxovat - a nevidim duvod, proc bych ho mel lestit ja, kdyz ho muze lestit nekdo jiny :). stejne tak je nutne je mezi akcemi nekde uschovat - prvni den je v utery a dalsi potom pondeli az streda. a prave ten transport mezi je vec, kterou bych radeji udelal sam.

predpokladam, ze nebude problem pro ne vydat nejake ujednani ohledne odpovednosti za pripadne skody.

dalsi vec, kterou chci s pani jeste probrat je nekolik forem nenasilne prezentace peugeot clubu na teto akci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vvitty: Ano, až to pošlou, tak se uvidí.

Ale s tím leštěním - myslíš že to bude leštit nějaký kravat'ák? Těžko, zřejmě brigádnická firma... Což o to, vaše auta mají lak pár let starý, ale lak 20 let starý, to je něco jiného...

Totéž luxování - co když něco hadicí od luxu ulomí?

Transport - ano, taky bych ho raději dělal sám, ale abych tam auto přivezl, pak ho zase odvezl na Štiřín a zase přivezl - to je nejmín na dva až tři dny. A sorry, chodím do práce a potřebuji hodiny.

VVitty sorry, ale ze začátku bylo řečeno, že tam auta dovezeme, nikdo s nimi nebude jezdit apod. Určitě jsi to také četl.

Takže když se ted' dovídám tyto informace, jsem z toho trochu rozčílen. Považoval jsem to za rychlou akci, a proto jsem do toho šel.

Ted' mi to připadá, jako bychom se měli o tu akci prát a dohadovat se jako děti na písku... :(

Jinak pani Vlášková mi dnes opět nevolala, kvůli ní jsem byl dnes i včera celý den na příjmu (a riskoval tak zničení mobilu při práci nebo jeho ukradení) takže zítra na příjmu budu, ale až odpoledne, po práci (a je jasné, že mi asi bude volat). Takže at' zavolá později a nebo, lépe, at' napíše mail.

Omlouvám se za své rozčílení...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...