pies

Otáčkoměr 405

8 posts in this topic

Zdravím, mám takový malý problém s otáčkoměrem. Nefunguje :) .

Prošel jsem na foru pár příspěvků, ale nenašel jsem co bych potřeboval, proto zakládám nové téma.

Otáčkoměr nefunguje vůbec, ale když rozsvítím světla, tak lehce poskočí.

Měl jsem ho rozdělaný a vedou do něj 4 vodiče. Nevíte někdo, který z nich je signálový? Chtěl bych se pokusit tam nějaký signál pustit a tím zjistit, jestli je špatný otáčkoměr, nebo čidlo.

Další věc co mě napadla, je že by mohly být špatné pojistky. Bohužel ale nevím, která pojistka je od čeho. Můžete mi poradit, která z nich by to mohla být?

c876ce31a8.jpg

Další řešení problému mě nenapadá. Předem dík za jakékoli rady.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oprava otáčkoměru byla popsána na hlavní straně. Signálové vodiče jsou dva, které to jsou se pozná snadno - proměřením. Jestli je to pojistkou resp. napájením otáčkoměru je zjistitelné během pár sekund prostým změřením na přívodním konektoru - když nevíš ani tohle, jsi si jistý, že pouštět se do opravy je ten správný nápad?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Super, dík za radu, vyzkouším.

A co se týče toho pouštět či nepouštět, když to poseru, tak se stav otáčkoměru nezmění.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, to ano. Takže jeden z přívodních pinů je +12V (při zapnutém klíčku, dá rozum), jeden z pinů je kostra (ta by měla mít žlutozelený drát) - tu taky zkontrolovat (ohmmetrem). Zbylé dva dráty vedou k čidlu, zde lze proměřit, zda nejsou cestou přerušeny (konektor od čidla se válí na motoru někde poblíž termostatu).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ještě jednou dík, jakmile bude čas, vrhnu se na to a pokud to vyřeším, dám vědět, v čem byl problém.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takže vyzkoušel jsem a problém asi nebude v otáčkoměru, protože ani na jednom ze čtyř přívodních kabelů není +12V. Když jsem zkoušel proměřit zem, byly uzeměné 3 z těchto vodičů. Samosebou, když jsem nastartoval, nenaměřil jsem vůbec nic. Takže budu pokračovat v bádání u čidla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Já bych se nejdřív podíval, proč do toho budíku nejde napájení +12V.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jo to bych taky rád věděl, problém je, že nevím, který z těch vodičů je zrovna napájení... Ale pokusím se to nějakým způsobem zjistit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.