Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Problem!!! Malem jsem se zabil


destiny

Recommended Posts

Ahoj vsichni, mam problem s jednou otazkou a mozna mi pomuzete na ni odpovedet.

Nechal jsem si v servisu u Domanskeho delat zamykani zpatecky a pri te prilezitosti s vsimli, ze mi uchazi prave predni kolo. Kdyz jsem si prisel auto vyzvednout, prijimaci technik mi oznamil, ze mi to kolo opravili, ze jsem tam mel hreb a kolo zalepili. Byl jsem rad, ze se o me tak \"dobre\" postarali a odjel jsem. To bylo v patek odpoledne.

Dojizdim denne do Prahy po dalnici smerem od Chomutova. V utery, kdyz jsem se v noci vracel domu, mi tato opravena pneumatika pri 165km/h vypovedela sluzbu (bouchla) a muzu mluvit o velikem stesti, ze se to stalo v kopci, kde byl jeste dasli pruh vozovky navic pro pomale kamiony (ja byl uplne v levem pruhu) a nebylo tam zadne jine auto.

Myslim, ze jsem se mozna podruhe narodil. Pokud se Vam nestalo neco podobneho, tak si neumite predstavit, co se s autem najednou zacne dit!

Nejdrive to byla rana, naslodovaly obrovske vibrace volantu a auto zacalo tahnout doprava. Sundal jsem okamzite nohu z plynu, zkontroloval jsem vsechna zpetna zrcatka a zkusil pribrzdit. Okamzite se mi zacal predbihat zadek auta z leve strany a stacel jsem se bokem. Blesklo mi hlavou, ze kdyz se v takove rachlosti otocim bokem, pujdu s autem ihned pres strechu, tak jsem nohu z brzdy zase sundal a tocil volantem kontra. Trochu jsem to prehnal a podobny efekt jsem zpusobil na druhou stranu, tak jsem opet trochu pribrzdil a auto se tahem praskle pneu srovnalo. postupne jsem vzdy trosku pribrzdoval, az jsem zastavil uplne u prave krajnice. Sedel jsem dalsi asi dve minuty ve voze s rozklepanyma rukama, nez jsem byl vubec schopny z auta vystoupit. :(

A nyni k otazce. Myslite si, ze bych to mel nejak reklamovat u Domanskeho, jako spatne odvedenou praci, nebo to mam nechat byt? Pri predani vozu technik o nejakych jizdnich omezenich nemluvil, tak nevim, co mam delat. Zkuste napsat Vas nazor na vec.

Diky

[Editován dne 3/10/03 destiny]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Budu se muset na to kolo a disk poradne podivat. Jak jsem rikal, stalo se to v noci a ja nemel baterku, tak jsem vzdy cekal, az pojedou nejaka auta abych na tu vymenu alespon trochu videl. Bouchle kolo jsem nasvane hodil z5 misto rezervy, zabouchnul deklem a zahazel bordelem, co s sebou porad taham. Jeste jsem to pod svetlem ani poradne nevidel. Ale disk bude v hajzlu urcite taky. Jedine, co jsem se dival, jestli nemam nejake vady na podbehu nebo na blatniku a nastesti ne.

Asi se na nejake reklamace vykaslu. Bylo by to stejne jen dohadovani, ktere by nikam nevedlo. Jinak jsem se servisem u Domanskeho celkem spokojeny a nerad bych si to tam nejak rozhazel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud jsi s nima za dobře, nevím, proč by měli dělat pupínky, třeba ti dají alespoň novou gumu nebo zdarma nechají opravit disk.

Určitě se zmiň, dy? ses mohl fakt rozstřelit.

To bych se nedíval napravo nalevo a šel to říct komukoliv by? nejlepšímu kámošovi...pokud byla opravdu ta oprava na viněm ovšem, ale to poznáš z té gumy, nebo v nějaém nezávislém pneuservise

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je mi divné, že by se opravou díry po hřebíku mohla guma natolik poškodit, že by bouchla. Asi by to chtělo prohlídnout, kde byla příčina. Jestli jí správně nafoukli, použili při opravě gumový špunt apod. Mohlo se stát, že to s tou opravou nemělo nic společného, nebo byla guma ještě někde nařízlá. Třeba hřebík s tím má souvislost, že to nemusela být náhoda, ale nějaký pomstychtivý hovado.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Tomáš1

Tak tak taky se mi to nezdá, že by píchlá a opravená guma bouchla. Musela být poškozenej ten vnitřní výplet gumy (najetí na patník atd. ale to by ti zase házela. Je to divný a na tý rošlehaný gumě nic už nepoznáš. Hlavně, že jsi na živu rake?áku.:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozhodne bych do servisu zajel - uz jen pro to, aby videli jak mizernou praci odvedli. Dle meho (neobjektivniho) nazoru ti opravu pekne odflakli - pokud tam byl skutecne hrebik (predpokladam, ze ti to pouze rekli), pak pouze pneumatiku pouze vystrikali. Na to te meli upozornit, nebot pak pneumatika neni uz schopna odolavat kritickym hodnotam. Dost taky zalezi jake oznaceni ma pneumatika (tzn. do jake rychlosti je delana) Pokud je \"T\" OK ta je do 190, ale pokud tam mas nizsi pismeno s mensi maximalkou, asi by jsi dost tezko obsatl. Nicmene do toho servisu jim to jet urcite ukazat a hlavne si nech prohlidnout spodek - pro jistotu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...