Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Podivné chování ABS


Vydrýsek

Recommended Posts

Zdravím všechny. Trápí mi divné chování ABS na mém miláčkovi... při lehkém až středně intenzivním brždění, se mi stane, že mi kopne pedál, jednou i dvakrát a z pod kapoty se ozve divný zvuk... neumím ho moc popsat... je to jak zavrčení nějakého elektromotoru... Pokud jdu na brzdy ostře, tak brzdí správně, nic nekope... pokud brzdím ostře na štěrku nebo mokru, ABS korektně "kope" a brzdí... Nevíte čím by to mohlo být?

Jen dodám, že při když jsem to koupil, byli totálně zatuhlý a zarezlý zadní kotouče, museli se stáčet + nové destičky... prostě si s tím museli kluci pohrát.

Brzdy jsou Girling.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám stejný problém, někdy se mi stane při lehkém brždění,že mi kope brzdový pedál a ozve se něco z pravé strany auta a zní to jako elektromotor, přijde mi,že to má podobný zvuk jak elektrické stahování oken, nejdříve sem myslel,že je tam nějaký zkrat,ale nevím. Jinak zadní brzdy sem měl taky totál shnilý a brzdiče mám taktéž Girling.

to Vydrýsek: Když zapneš stěrače, stojíš na místě a lehce položíš nohu na brdu,taky cítíš lehké vibrace v rytmu stěračů?

Poradí někdo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: M.a.R.i

to Supersonic: A to by znamenalo co? Už sem to říkál jednomu mechanikovi, a ten mi odvětil, že prej je to normální. Že se při tom kopnutí do pedálu vyrovnává tlak,ale už je to dýl. Nevím,jestli mi to říkal přesně takhle.

No to by znamenalo jen dobře, protože když dojde ke stlačení brzdového pedálu (záleží jak silném a jak dlouhém) tak by měl začít pracovat, tzn. to vrčení. Mě to dělá automaticky při klíčku v první pozici a jede tak 30 vteřin než je tlak ok a zastaví se. Taky mě říkali kluci mechanici, že už to není ono, že tlakuje déle než by měl a časem odejde, ale pořád brzdí, takže to neřeším, navíc je to pěkně mastná věcička, jenom ten ventil je cca za 8.000,-Kč.

Ale zpět k věci, pokud tam ten bazmek máš, tak by měl začít tlakovat jak otočíš klíčkem, přesně ten zvuk co popisuješ. Jinak to není v pořádku:(

Nejdřív se jukni, jestli ho tam máš:aut

post-0-1410959610983_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...
  • O 7 měsíců později...
  • O 3 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...