Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P306 - umístění centrální jednotky


jirkafous

Recommended Posts

Tak proč tak dobrá kniha uvádí něco jiného. Ale teď už vím, že ve středovém sloupku je kabel pro dveřní spínač zadních dveří, který tam není a chci si ho tam dát při instalaci alarmu ( http:// www.levnealarmy.cz ).

Při hledání CZ jsem pod krytem řadící páky našel něco : je to ovládání pyrotechniky na utažení pásu při aktivaci airbagu? Pod sedačkou je ještě taková trubka, ke které vede ten oranžový drát - je na ní lano od zámku pásu - to je to vlastní utahování? Díky a přeji dobrou a klidnou noc.

post-0-14109596022464_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano,306ka ma riadiacu jednotku centralu pod zadnou sedačkou.Je prišrobovana k plechu pod sedačkou,ide k nej asi 10 pinovy konektor a ta krabička je šeda a pozdlžna.Dostaneš sa k nej,ked si odklopiš sedak zadnej sedačky,je hne po operadlom v pravej polovici sedačky.

Inak na toto som sa pytal ja...:super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skutečně jsem našel řídící jednotku pod zadní sedačkou na pravé straně. Přikládám foto. Fotku kabelů pro zadní dveře udělám. Kabely jsou ve středovém sloupku u navíjení předních pásů - musí se vyšroubovat a sundat plastová krabička - jsou tam tři kabely : dva ( u mne šedý a oranžový - čísla začínají 62-- ) a jeden bílý 307 či 308 s modrým konektorem - to je ke dveřnímu spínači. Po instalaci spínačů do obou zadních dveří jsem zjistil, že jsou všechny 4 propojeny mezi sebou.

Ještě k fotu: do žlutého konektoru zprava vede bílý a světle modrý kabel od případného serva zámku výklopné zádě, a červený od konektoru asi případného dveřního spínače - fotku a dotaz přidám později. Nevím, na co je ten další bílý konektor.

[upravil dne 23.7.2007 jirkafous]

post-0-14109596025469_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky jsem jí hledal, ale opravdu by mě nenapadlo hrabat pod sedačkama. Ten bílý konektor bude pro mě asi stejná zahada jako ty další co jsem v autě našel. Např. konektor neobsazený je k nalezení alespoň u mně nad spolujezdcovými nohy když se rozdělá ten plastový kryt.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Mahel

Vieš sem hodit nejake foto alebo presnejsi popis ze kde asi vychadzaju tie kable na spinace?:roker dik

Vyšroubuj dva šroubky spodního krytu střed. sloupku ( na obr. v kroužku ), kryt uvolnit z gum. těsnění a stačí jej trochu oddálit. Pás raději v horním závěsu zajisti kolíčkem z obou stran, vyšroubuj ten označený šroub a navíjecí jednotku vyndej. Vyndej plastový kryt - má uprostřed u té šipky malé zámečky, zatlač ve směru šipky a současně zatáhni k sobě, to udělej na všech stranách a vyndej kryt. Uvnitř je přístup do sloupku. Dva kabely jsou k servu - když je lehce vytáhneš ven, je na nich přilepený bílý kabel ( číslo 307 nebo 308 )s modrým konektorem - to je k budoucímu spínači. Otevři dveře, sundej záslepku, dírou musíš ze sloupku ten konektor dostat ven, jde to blbě, musíš si pomoci drátkem nebo někdo s malou rukou. No a pak jen připojit originální spínač a namontovat do dveří.

Zjistil jsem, že zadní spínače jsou propojené s předními.

[upravil dne 24.7.2007 jirkafous]

post-0-1410959602985_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...