Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

6 rychlostí


Ladis

Recommended Posts

Zdar fšici.

To origoš CD by se hodilo. Dalo by se někde sehnat?

Popis stálých převodů jsem zatím nenašel, ale dumám na předělání svojí staré 4 kvaltovky o dva řády víš. Je to ten starší model, se zpátečkou nad jedničkou. Ta je pro to nejvhodnější. Na tudle úpravu je přímo jak dělaná a nevhodnější. Stačilo by se zastavit u chlapů a nechat si vyfrézovat 5 a 6. Už jsem nad tím dumal. Šlo by to docela rychle, ale mít fakt dobrýho známýho u sostruhu a frézky, protože kamoš si nechal dělat kolo na zpátečku a stálo ho to 2,5 tácu. Což rozšířit počet kvaltů by bylo jistě fajn, ale za nehorázný prachy.

Mám ji doma válet, ještě bych ji skouknul, abych tu nebájil hodně na sucho. Ale komu by se do toho chtělo, tak mu ji klidně věnuju. Rád bych přispěl k tomu, to zkusit. Náklady na to jsou dost šílený. Ofrézovat čtyři ozubený kola, kompletní novou vodící hlavní hřídel plus komponenty z ještě další převodovky. Plus sinchrony (a ty jsou pěkně drahý, teda originaly, na té mojí odešly na 3a 4 kompletně). Nemluvě o cementaci a kalení hlavní hřídele, zabroušení a podobných potřebných kravinek.

Ovšem, nevím jak to bude z místem. Je docela možný, že to bude tak 50-70 mm zasahovat přez nosný rám do prostoru kola. Možná by se musel omezit o kousek rejd kola. Tydle úpravy se na Oktávkách dělají a dokonce se prování bez montáže převodovky, přímo na autě.

Nevíte kde se dají za rozumný peníze sehnat sinchrony. Mi je nabízely za 6 -7 tisíc a to je mazec. To tu převodovku radši omelu a pak tam dám druhou.

Ale nepočítám, že by se tu našel blázen, kdo by do toho šel. Ale pokud by někdo byl schopen a nebo má známýho u mašin, a udělal by mi to podle strojařskýho výkresu (za rozumný peníze), tak bych to na vlastní náklady zkusil a pak by jsme to mohly rozjed na 300 z mista :) Respektive, si navolit převodovku podle chuti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tímhle se budu zabývat, až se budu opravdu hóódně nudit... Nechat si vyrábět kolečka, to asi ne, spíš bych zkusil, jestli v nějaké převodovce už to vhodné soukolí není.

CD čko tu putovalo, najdeš to ve starých příspěvcích, od Tomsona nebo od Makovice.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...