Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

DOPORUČENÉ SVÍČKY NGK PRO VŠECHNY TYPY PEUGEOT


vitin

Recommended Posts

Tady vložím link na web NGK, kde po zadání typu vozu, obsahu motoru vyjede doporučený typ zapalovacích svíček NGK pro každý typ vozu který se vyrábí. Koupil jsem podle něj na 306 1,6l svíčky a po namontování do auta jsem koukal jak motor kultivovaně běží, reakce na plyn naprosto bezchybná a bez díry a co mě těší nejvíc, spotřeba šla dolů. Dávám to sem proto, že tady byly různé dohady kolem svíček pro různé typy peugeotů a některá doporučení nebyla zrovna podle pravdy.

http://www.ngkpartfinder.co.uk/cars_commercial.php?type=SPARK%2520PLUGS&manufact=PEUGEOT

Po načtení stránky se objeví políčka se zadáním Peugeot, jestli chcete jiný typ vozu, zadejte New search a do políčka které se objeví Product type zadejte SPARK PLUGS - zapalovací svíčky.

[upravil dne 11.7.2007 vitin]

[upravil dne 11.7.2007 vitin]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě bych tady napsal jednu takovou maličkost se kterou máte možná zkušenost. Po výměně svíček za NGK BKR6EZ, doporučených výrobcem jsem zjistil že mi spotřeba vylítla na 10 l! Po poradě s jedním servismanem prý stačí resetovat ŘJ na krátký čas odpojením baterie. Po zapojení baterie se spotřeba ustálila pod hranicí, kterou jsem měl před výměnou. Stalo se to někomu taky?

Další bod se svíčkama je ten, že na uvedeném webu NGK jsou doporučeny odtrhy kontaktů. U mých svíček je doporučen odtrh 0,9mm, ale dal jsem ho na 0,6mm po poradě v servise. Prý je ta větší hodnota moc a auto by špatně startovalo. Jestli jste někdo dal 0,9mm tak napište jak to šlape, nemám klidné svědomí a nejraději bych odtrh předělal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha. No mě by zajímalo jak by to jelo s tím větším odtrhem, ale nechce se mi to předělávat bezdůvodně a kdyby to nejelo tak zase zpět. Stejně jsem čuměl na to, jak to ovlivní spotřebu, myslel jsem že je to něčím jiným a tak jsem zajel do servisu kde to na diagn. zjistili a doporučili to odpojení baterie. Dokonce bylo na diagnostice zjištěno že někdo nechal otevřené dveře a zamkl centrálem zevnitř! Já nevěřil svým zrakům.:o

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: vendi.stejskal

Mám tam NGK BKR6EZ odtrh mám0.9 jízda je špičková , žádnej problém na 180km rychlost pro naši žabičku /306ku,1.6ku/ dej to tam

Tak to jsem chtěl slyšet, hned zítra tam jde odtrh 0,9! Ten menší nejde špatně jak jsem psal, ale starty jsou delší. Tak díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...