Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kapalina ze serva rizeni v alternatoru:((


bigpoint

Recommended Posts

Prosim o radu, zrejme az po dvou letech co auto mam jsem si vsiml, ze jedna hadcika od serva rizeni ma spatne nasazenou kovovou svorku. V servisu Peugeot me tam dali novou, nicmene trochu te kapaliny zrejme nateklo do alternatoru, zrejme ne moc, jelikoz v nadrzce je malicko pod max, kdysi byl malicko nad max. Nicmene alternator na povrchu je od kapaliny docela zamatlany, na vinuti ji je take trochu spolu s prachem videt, otazka je zda je kapalina I uvnitr. V servisu Peugeot me strasili, ze tahle kapalina funguje jako brusna pasta a vybrousi magnety uvnitr alternatoru a ten pak odejde. Nabizeli me, ze me jej rozeberou a umyji za 1500,-

Kamos zas radi vzit sprej na cisteni brzd a zvenku alternator radne prostrikat, ze po cistici tam nic nezbyde a podle nej to staci. Co vy na to? Dalsi moznost je se na to vykaslat, preci jen ta kapalina je tam uz dost dlouho. Zas by ale nastvalo, kdyby alternator odesel nekde v zahranici… Co radite? Nuskodi tomu vymyti i v te vode?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Kdo

Původně zaslal: bigpoint

....ze tahle kapalina funguje jako brusna pasta...

Je to stejná kapalna jako v automatických převodovkách. Myslíš, že by nějaký tekutý šmirgl někdo dával do tak složitého zařízení??

Natahovali tě.

Diky vsem za info asi to necim proplachnu, nicmene je tak zamatlany uz dva roky a neodesel, tak mozna kdyz se to jeste chvili necha... Jinak take jsem nechapal proc by v tom mely byt nejake hrube castice co funguji jako smirgl. Spis se na ten olej nabali prach a ve finale to asi jako smirgl trochu pusobit muze. Je ale docela dobre mozne ze v AV Cars kecali.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: bigpoint

asi to necim proplachnu,

jestli to tak je, tak to klidně nech, ložiska jsou sice pouzdřený, ale proč zbytečně do vynutí a kolektoru s uhlíky hnát něco na propláchnutí, když to nevadí. Ty uhlíky si na kolektoru už cestičku očistily

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...