Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Konvertor 12V na 220/230V


Ferin007

Recommended Posts

Co s tím chceš řešit? Používá se to třeba v karavanech, v obchodech takto zaměřených jich v nabídce na netu najdeš spoustu.

Co se spotřeby týče - ono je v podstatě jedno, jestli ti něco jede na 12/220v, záleží na odběru, čili jaký to odebírá proud při těch 12 resp. 220 V. To zjistíš z odběru toho co tam chceš zastrčit. Často se to používá třeba na gelové baterky pro dobíjení notebooku a to je úplně v poho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na dobíjení mobilum fotáku a popř noteboku je lepší mít nabíječku přímo na 12V je jich dneska plná řada. Na notebook se prodávají taky přímo měniče. Nebude ti to takhle tolik cucat baterku. Protože nebudeš transformovat na 220v a zase zpátky dolů. Ty seriově vyráběný měniče mají tak 70-80% učinnost. Ale pro tyhle malý odběry se dá i postavit měnič kolem 700Kč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Ferin007

De mi o to, estli má cenu si to pořizovat do auta třeba na dobíjení mobilů, foťáku, atd.

Čéče, mobily se stejně dobíjejí přes adapter, foťáky taky. Transformovat 12V na 220V a 220V na 8V (nebo kolik má ta nabíječka na výstupu) mi přijde "divný" - na každé té srandě jsou ztráty. Nebylo by lepší sehnat nabíječku k mobilu (foťáku) do CL?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem pochopil, že je to asi blbost, a budu dál spolíhat na to, že to večer někde nezapomenu podobíjet. ;)

Dík.

PS: Eště sem se chtěl zeptat, jaký máte zkušenosti s USB konvertorama do autozásuvky? Zprovoznil jsem připojení externího MP3 přehrávače do autorádia, jenže přehrávač lze dobíjet jen přes USB a počítač na dofču tahat nebudu. Baterka má údajně výdrž 16 hodin, což asi (i při příležitostným využívání) stačit nebude.

[upravil dne 29.6.07 Ferin007]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No možná už cena spadla dolů, taky jde o to, jaký výkon ten měnič za 600 má, každopádně pokud bys to chtěl jen na dobíjení mobilu, pak jsou to vyhozený peníze (já to využíval při práci, denně cca 20 faktur, vedení komisních podskladů, což si bez NB neumím představit)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ad cena - v cenách jsou mezi těmi měniči obrovské rozdíly, ale také ty rozdíly odpovídají kvalitě. Některá zařízení jsou docela choulostivá na "čistotu" průběhu výstupního napětí měniče, a v kombinaci něčeho choulostivého s levným měničem může nastat dokonce i zničení obojího...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja koupil malinky menic od APC, ma pouze 75W takze moc toho neutahne, v te dobe to byl jediny menic schvaleny i do letadla a na trhu nebylo z ceho vybirat ...

dnes lezi nevyuzity... kdysi jsem ho mel pro napajeni notebooku s navigaci ale dneska bych rekl prezitek, snad jen jak Medved pokud potrebujes v aute komp a tiskarnu tak idealni reseni :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

cena sa odvíja od výkonu ktorý menič dokáže utiahnuť, ja mám menič do 100 W, to je tak na dobíjanie kamery, mobilu, foto ale utiahlo mi to aj holiaci strojček, využívam to hlavne na cestách na dovolenku a pod., mám s tým len pozitívne skúsenosti, záleží samozrejme na tom ako často a na čo to budeš používať

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen tak mimochodem, nejlepším a nejlevnějším měničem je vyřazená UPS... akorát je trochu velká, a často bývá na 24V. Nicméně ty silnější typy hravě utáhnou třeba i flexu atd. Viděl jsem to kdysi dávno i na nějaké akci, kde měli ozvučení solidní aparaturou, ale elektrika v té oblasti nikde nebyla. Myslel jsem, že mají generátor, ale houby - dvě trakční baterky odhadem 200Ah, a vyřazená UPSka :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podla mna je lepsie riesenie univerzalny zdroj - menic 12V/230V, do toho napichas vsetko co potrebujes, urcite to vyjde x-krat lacnejsie ako kupovat ku vsetkym drobnostiam original zdroj z 12V. Ja mam menic, vyrobeny na SK, niekde okolo Ziaru nad Hronom, cena bola 1800 Sk pred rokom, , vykon 300W, pouzivam ho casto, dokonca aj na indukcne zataze a nemal problem, ani auta, kde som ho dal. (P406, Ren. Espace, Superb, a ine ).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja sem si z alfy koupil menic za cca 800 korun, takovy hezky kulaty, 150W udavany vykon. Parada...v aute vytahnu notebook, pripojim a bez problemu...hreje se jen lehce. Mam ho v aute porad, myslim, ze je to super, kdykoliv moct cokoliv dobit nabij pripojit. Kupovat treba 300 a vic W uz muze byt asi k nicemu, pokud clovek neplanuje nejake vetsi stanovani s provozem kdovi ceho. A i tech 150W je dost, kdyby bylo potreba nekde sviti uspornou zarovkou atp. A hlavne je to male, vejde se to do kastliku pod sedadlem (teda aspon v moji C5)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...