Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Distanční podložky - pls o zkušenosti


XDanielS

Recommended Posts

Já mám plecháče 15". Podle techničáku ET27. Kupoval jsem teď elektrony. 15" ET20. Čili budou o 7mm vystrčenější směrem ven. Auto mám teprve měsíc, takže jsem se v tomhle ještě nevrtal, ale z pohledu laika, strojaře: Chceš 50mm - to je asi trošku moc. Jednak asi neseženeš 5cm podložku. Druhak se ti asi nepodaří kolo vystředit. Zas tak dlouhá ta středící trubka není. Zatřetí, vem si, jak dlouhý budeš potřebovat šrouby. Za čtvrtý ti budou kola skoro určitě drhnout o blatníky. A za pátý, jestli tě stopnou flojdi, tak tohle neukecáš :-)

[upravil dne 28.6.2007 Ticcino]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No až tak bych to neviděl. Našel jsem človíčka, který prodává dvě 15mm, tak je vyzkouším. Ale zjistil jsem, že největší problém je ve šroubech. Origo peugeot totiž používá šrouby jako nikdo jinej, s plochou hlavou a ty se mi nepovedlo sehnat v prodloužené verzi. PLS o rady

Ideálně bych chtěl je pneu zároveň s blatníkama.

[upravil dne 29/6/07 XDanielS]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nojo, ale tys na začátku mluvil o pěti centimetrech. 15mm by ještě mohlo jít. Ohledně delších šroubů, zkus se pozeptat v AutoKelly a nebo www.elektrony.cz. Přiznám se, že nevím, jaký šrouby tam mám teď (origo), ale co jsem kupoval nový disky, tak tam jsou díry s kuželem a šrouby mi dali taky kuželový.

Co jsem se dočetl, tak mít pneu zároveň s blatníkem, znamená disk ET0. (viz help www.elektrony.cz, tam to mají i nakreslený). Vzhledem k tomu, že moje auto má v techničáku napsaný ET27, tak bych musel použít podložku 27mm. To je IMHO hodně. Podložek do 10mm bych se asi nebál, ale i tak bych se na to spíš vykašlal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to by mělo být buďto na těch elektronech a nebo v techničáku. Nebo si to můžeš změřit. Teda spíš nechat změřit. Prakticky libovolná firma, vlastnící souřadnicový měřící stroj to zvládne. Asi bys to zvládl i sám doma pomocí pravítka a příložníku. Když budeš pečlivej, tak ± milimetr se trefíš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: nula

měl jsem podložky 10mm ale vem že jde o šrouby jsou delší a zátěž-páka větší. Nehledě pak trpí náprava.rozdíl jsem viděl v průjezdu zatáček ale pak jsem dal původní

Ale pokud se nemýlím, tak to tu psal už i Komisar a rozebírali jsme to i jednou na na komorním-pracovním minisrazu u mě.;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...