Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Co říkáte na tuto audio sestavu?


CyberLucas

Recommended Posts

Zdravím všechny, právě jsem koupil Peugeota 306 r.v. 1994 a rozhodl jsem se, že si do něj pořídím autorádio Panasonic CQ-RDP383N s Mp3 a k tomu repro Magnat Xtract 216. Repro by bylo napojené přímo na rádio (bez zesilovače), myslíte že by to mohlo jít k sobě a že by to nedělalo problémy? Nevíte ještě náhodou, jestli bude nějaký problém s montáží do těch dveří, co se týče hloubky? nebo by jste mi doporučili něco jiného? Vím, že to není nějak extra aparatura, ale snad lepší než ten originál. Všem moc díky za odpověď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rádio je v poho, ale repro Panasonic bych se zdovolením raději vyhnul. Za rozumney peníz se dá sehnat určitě něco lepšího. Mrkni se po nějakeych Helixech, Sinus Livech a konec konců i ty Magnaty sou výborný. Repro od Paňourů, Soňáků a podobneych firem většinou luxusně vypaday, ale se zvukem je to horší, ale furt lepší než origo repro.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ma odpoved je dost podobna jako Hicse jen nejsem schopen odpovedet na radio (v tom bych mu veril :-). Kazdopadne jsem nasel Xtract 2160. Jestli jsou to oni, tak Ti to bude hrat solidne (ale 4 repro jsou 4 repro). Tim myslim nejake ovaly dozadu do plata. Radio to utahne, ale budes ho dost zatezovat (pojede na plny vykon a to mu moc dobre nedela). Ma rada: Jeste od Magnata ovaly na plato a nejaky 4 kanalovy (samozrejme starsi) zesik 4x50 W RMS. Ja sehnal za 2800 na http://www.autohifi.cz Magnat 360 GLADIATOR. Je to ale dalsi vydaj, takze je to na tvem uvazeni. A co dal pise Hics o znackach Pio, Sony apod. Rozhodne bych si vybral repro od jinych znacek. Preferuji Magnat, Hertz, Sinus Live, Helix. Za stejne /nekdy i mensi) penize lze sehnat repro s rozhodne lepsimi parametry. Pio ma dobra radia. Sony do obyvaku ne do auta.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Plne Te chapu. Co se tyce tech der. Opravdu se zeptej na autohifi, oni ti nabidnou. S tim zesakem bylo takove postouchnuti do upgrade syndromu :):):). Hovadina to ale rozhodne nebyla

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já plánuju koupi i zadních repro, ale zatím mi na to už nevycházejí peníze, takže až třeba za měsíc. Zřejmě dozadu koupím ty samé co dám do předu (ty 216), aby to hrálo stejně. nebo myslíte, že raděj koupit nějaké ty ovály zase od Magnata a bude to vpoho? No a ten zesilovač by taky určitě nebyl k zahození, ale skrátka ty peníze jsou brzda ;-) Jinak zatím díky za rady :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

CyberLukas: Tak ja se taky vlozim :D To radio jsem nikdy u nikoho neslysel, takze nevim a nemuzu hodnotit, kazdopadne za tu cenu s tou danou vybavou by ohlo bejt OK pro \"normalni\" poslech. Jinak ja osobne bych sel do jiny znacky nez je Panak a to hlavne z duvodu pouze dvoupasmoveho EQ, coz i u Panasonicu dost vadi. Ale jak rikam, za ty penoze je dobry.

Jestli si z hlavy dobre pamatuju, tak Xtract 216 jsou 16cm komponentni repro, jejichz starsi provedeni jsem mel v aute taky a jsou dobry. Do dveri by se ti meli vejit bez problemu, Peugeot ma udelanou pripravu jak na 13, tak na 16cm repraky. Vejsky dej do trojuhelniku u prednich zrcatek a vyhybky schovej nekam do dveri.

NBT: To co pises za rozmery v tom platu, tak to jsou diry na ovaly 9x16\", muzu ti doporucit treba Helix Blue nebo Magnat BullPower nebo nejakou vyssi radu. cena se pohybuje cca 2000-2500,- coz neni takova darda. Reprakum od SinusLive bych se vyhnul, maji hrozne agresivni vejsky a kvalitou zpracovani taky nic moc.

Kazdy radio to pochopitelne utahne, kdyz ma vystup na 4 repro, ale urcite nepojede na plno. Problem je ten, ze radia maji vykon cca 20W RMS, coz je docela malo a zhruba pri dvou tretinach zesilani zacnou zkreslovat. To zkresleni neni vada repro, ale radia. Je to tim, ze proste interni zesilovac je moc slabej a uz nestiha.

Jsem se nejak rozepsal, tak doufam, ze je to alespon trochu srozumitelny :cool:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na autohifi sezenes supr hudbu za 20k- radio s velkym R za 5-6k, 4kanal zesik cca 50W rms na kanal /coz je vic nez budes potrebovat/ za nejakych 3-5k, repro 2komponentni 16cm do 3k + druhej par, subwoofer 25cm 3-5k, kabely 1k, trocha prace... a vysledek bude stat rozhodne za to, pouha vymena radia moc nevyresi. Idealni je nasetrit penize, postupne nakoupit dle vyhodnych nabidek prodavajicich /postizenych nemoci TUS/ a vse najednou prestavet.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Napsán autorem martin106S16

taková trapná otázka, z čeho se vyvádí napájení na ten zesík. Jakej má odběr, dá se to třeba ze zadního stěrače nebo tak něco? Nebo z něčeho silnějšího aby to utáhli pojistky? Sorry v muzice jsem negramot...

Jeziskote na sterac zapomen. Kup si napr. od Sinus Live od Sekinu komplet kabelaz. Pokud do toho nebudes sunout balik, prurez 10 mm2 Ti bude stacit. Je lepsi vice nez mene, protoze se pak ty kabely prehrivaji. Sinus Live prodava komplet. Napajeci kabel v delce napr. 5m s pojistkou, asi 1m kostra (tu napoj nekde v kufru a samostatne ne treba na svetlo) a signalove kabely (2x cinch + uzoulinky kabel na zapinani zesiku tzv. remote). Napajeci kabel se taha jinou cestou nez signalovy, protoze jinak muze dochazet k brumu. Vice najdes na AHC

[Editován dne 3/10/03 Smrada]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

ja taham z panasonica 683jky ... sony XS-A1334 v predu (45RMS) a zadek MAGNAT classic 694 (80RMS), a max co radio utahne bez skresleni staci k rozrezonovani spszetky a a oterovych list na dverich ...

ale souhlasim ze ty sony akorat dobre vypadaj a hrajou \"kulovy\" - ale ty pochazi jeste z doby kdy jsem byl uplna lama a design vyhral ... hehe ... uvazuji o nejakych 13tkach do predu (compo) nevite o necem ...

a dalsi vec ma cenu mit v prednich i zadnich dverich repro a zadni v platu hnat pres zesak ?

a nebo staci predni dvere z radia,zadni dvere nic a plato pres zesak ?

PS: tubu si nemuzu dovolit pac mam saxo (106) a tech 280 litru je dost malo i tak ...:(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

Repro Panasonic bych tam v žádném případě nedával (hrajou hrozně). Já mám ve své 306 v předních dveřích originály (chystám se vyměnit) a do zadu jsem si dělal plato a osadil ho oválama Magnat Xtrack 7130. Ty Magnaty můžu jen a jen doporučit - hrajou super a vyřešil by se i problém s velkýma dírama v platu, protože to jsou ovály a ke všemu ještě docela velký 7\"x10\". Já je krmím zatím jen rádiem (Sony MP30), ale uvažuju o koupi zesilovače.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...
Napsán autorem Hics

Rádio je v poho, ale repro Panasonic bych se zdovolením raději vyhnul. Za rozumney peníz se dá sehnat určitě něco lepšího. Mrkni se po nějakeych Helixech, Sinus Livech a konec konců i ty Magnaty sou výborný. Repro od Paňourů, Soňáků a podobneych firem většinou luxusně vypaday, ale se zvukem je to horší, ale furt lepší než origo repro.

Můžu potvrdit... Sony, Panasonic a podobný firmy dělaj strašný repro..to už si kupte za pár stovek tesly..ty hrajou asi 100x líp než repro od Japonců :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...