Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Cesta do Italie a vše kolem ní


Michal.B

Recommended Posts

Těch euráčů raději víc. Nevím proč, ale mě se vždycky hodí:myslim

No a teď trošku vážněji - bez zdravotního pojištění bych nikdy nevyjel. Ono to totiž funguje tak, že každému platí tuzemské pojištění i v zahraničí, ale pojišťovna proplácí částky jen do výše tuzemských nákladů. No a potom si člověk může značně vydělat a stačí "blbé" bolení zubů a nemusí to vůbec být převoz vrtulníkem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokus se nepletu, tak zdravotní péče je proplácená (v případě akutní péče) do výše částky, která je v daným státě proplacená tuzemci ze ZÁKLADNÍHO zdravotního pojištění. Třeba ve Francii, ve Švýcarsku nebo v Lucembursku je z běžné zdravotní péče většinou ze základního pojištění (obdoba naší VZP) propláceno 70-80 % nákladů, na zbytek se tam člověk musí připojistit nebo si to platit sám. Tak právě těch 70-80 % by ti proplatili, zbytek ne, pokud si nezaplatíš cestofko.

Jinak bacha, do Itálie (i v Rakousku) je povinná reflexní vesta. A teď mám pocit, že i hasičák.

Jinak místo euráčů je lepší karta, nemusíš tolik měnit, máš nouzovou zásobu a při placení je kurs většinou lepší.

A do Itálie rozhodně doporučuju kvalitní mapu a základy italštiny. Dopravní značení i jazykový znalosti italů jsou více než chabý. :D

[upravil dne 25.6.07 Ferin007]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: kajvet

naftu :aut

Pokud pojedeš někam na sever Itálie, tak tam naftu ani nemusíš kupovat.Já doplním PHM na poslední pumpě v Rakousku a je to v pohodě.V Itálii jsou pohonné hmoty dražší než v Rakousku.

Takže natankováno máš a nezbývá popřát šťastnou cestu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Ferin007: s tím hasičákem jsi mě dostal. Fakt je to povinné?

Jinak s tím zdravotním pojištěním si nejsem moc jistý, že to funguje jak popisuješ. Onehdy to bylo na Radiožurnálu a tam právě říkali, že pokud nejsi pojištěn, tak tuzemská zdravotní pojišťovna (tj. česká) platí pouze do částek obvyklých v ČR a protože jsou náklady na léčení v zahraničí podstatně vyšší, tak vzniká ten rozdíl co si člověk musí doplatit. Jinak bych např. v Rakousku a Itálii, kde je akutní péče téměř úplně hrazena neviděl důvod se připojišťovat a VZP "by přišla na buben", protože tamní odvody jsou vyšší.

Jinak s tou kartou a mapou máš úplnou pravdu.:papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V Belgii určitě, v té Itálii si teď nejsu úplně jistej. Ale myslím v MFD nedávno vyšla tabulka s tím, co je kde povinný, dalo by se to dohledat.

Jinak s tím pojištěním jsem myslím dycky narazil na tuto informaci. Pokud vím, tak má pojištěnec z EU v jiným členským státě nárok na péči ve stejné kvalitě a za stejných podmínek, jako domácí pojištěnec. Tím pojištěncem se pak myslí účastník veřejnýho ZP.

Ta tvá informace se podle mě týká situace, kdy by ses třeba jel do zahraničí operovat.

Druhá věc pak je, jak to ZP řeší v praxi...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli máš nějakou lepší platební kartu, např.: GEMB, KB většinou je u ní pojištění v cizině - VISA! ( ne rada, jel jsem 4x poprvé a podruhé s 405 1.8TD, 3. a po 4. s 406 2.1TD) nikdy jsem neřešil pojištění, ubytování. Jen v pořádku auto, plnou nádrž, pár Kč na natankování na poslední Čerp. stanici (Devil), dost Euro (cca 700-1000Euro pro 2 osoby, až tam jsme sháněli ubytování, vždy jsme sehnali přes otevřené agentury velmi slušně)

S sebou naftu, dobrou káru - stav, řidičák + mezinárodní (i když naposledy jsem jel bez něj) pas a hodně zážitků!!! V kufru 10 - 15 litrů nafty jako zadní kolečka, mezinárodní platební kartu, jako další zadní kolečka!!!:)

Když jsem chtěl se podívat například do Venezie vzdálené od letoviska cca 200km, normálně jsem natankoval Italskou naftu, nějak zásadní rozdíl v ceně nebyl, nebo za 40Kč nebude litr neboj!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Háklivý být můžou, ale to je tak asi všechno. Máš plný právo s sebou vozit plnou nádrž a myslím 10 l v kanystru. Navíc tě asi těžko bude někdo někde prohlížet.

Jinak vézt 1000,- € mi přinde jako zbytečnost (pokud člověk někde náhodou nesmění u známýho za středovej kurs), platit se dá všude kartou a je to bezpečnější i levnější.

Je pravda, že benál (nafta) je i itálii docela drahej, ale pokud člověk jen přičerpává, tak ho to nezrujnuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...