Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zapojení zesilovače-kudy kabely od baterky do kabyny ? ? ? Rv.99


mute

Recommended Posts

Cez hlavny konektor,čo je za motorom stierača.Je to ten červeny drot,najhrubši,čo tam ide.A niekde v poistkovej skrinke sa nan napojiš.Si pozri priemer,ten to musi zniesť.Alebo dalšia možnosť je taka,že živy na zosik zapojiť z radia.Samozrejme ak ti to radio podporuje t.j. ak ma vyvedeny jeden drôt,na ktorom je napatie 12V len pri zapnutom radiu.Napr. moje Sony CDX-R3000 to ma.Na ten drot môžem napojiť zosilovač,ktory nema pri vykone (nie kludovy prud) odber vačši ako 300mA (0.3A).Alebo ak ma vačši odber,dam to cez relatko,ale tym padom aj tak budem musieť silovy napojiť z ineho napajania.Je to dobra vec,lebo nemusiš mať na zosilovači vypinač a nema pri vypnutom radiu žiadny odber.Ale ked to chceš mať samostatne nezavisle na radiu,tak cez napajanie poistkovej skrinky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak je to vykonej zesilovac? Napojedni kladneho polu primo z baterie, ten kabel co vede do kabiny je tak silnej protoze pres nej jdou takove proudy, kdyz k tomu jeste hodis zesilovac tak je to o "usta" aby nezmekla izolace a nekde se to neprodrelo na kostru, pak je to krasny ohnostroj. Navic ten kabel v kabine je uz nejak jisteny a mohl by jsi spalit pojistku. Kostru zesilovace nekam na kostru v kufru(sroub co drzi sedacky byva dobra volba). Pokud by se jednalo o opravdu velke vykony pak je potreba zesilit i kabel od minuska baterky pridat kapacitor atd.....

Vetsina zesilovacu ma 3 vstupni svorky. +12 GND a REM +12 a GND je jasne a REMem se zapina zesilovac. pokud je na tomto vstupu 12V tak se zesilovac zapne. Napojeni budto na vystup z radia nebo spinacku jak jiz zde bylo popisovano.

[upravil dne 23-6-2007 Escaper]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...