Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Výměna manuálních za El. stahovačeky předních oken


bublu

Recommended Posts

Koupil jsem si peugeota 406 Breake v 1.8 a mam tam pouze manualni okna - koupil jsem tedy i stahovacku , ale k memu zklamani nebyla ve dverich el. priprava. Tudiz - stahnul jsem si el. schema a jsem z nej nejaky zmateny. Na levych dverich je stahovacka s jakousi pridavnou skrinkou a take tomu odpovida konektor - tj. 10-ti pinovy. na prave strane je potom obycejny moturek s 2-pinovym konektorem. V ovladaci jsou dva konektory - jeden modry na jakesi mini piny a druhy klasicky cerny a 5-normalnich auto pinu. Plus v schematku je v okruhu zapojen i jakysi sys. fazoveho rozhrani - to je co? pokud s tim mate nejake zkusenosti - prosim poradte.

[upravil dne 18.6.2007 bublu]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To komisar :

No to ja vim ze budu ovladat leve i prave okno od ridice - spise me zajima jak to zapojit - protze podle toho schematu vychazi z toho ovladace pouze 6 kabelu , ale pinu je tam dohromady asi 10 - takze fakt nevim jak to zapojit ( nemam k tomu kabelaz - a i kdybych mel tak mi nejspis bude prd platna protze kdyz pujdu po kabelu tak nakonec zkoncim v tom hruzostrasnym svazku pod palubkou - tak to si radsi narahnu svoje vlastni :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli sis koupil jen stahovacky, tak ti toho hodne chyby. :papa

Elektrika ve dverich neni, ale urcite budes mit pripravu po konektor v gumove pruchodce, tj. staci koupit (na vrakaci) kabelovej svazek dveri pro el. okna . Ten bud rozmotas a potrebne draty pridas ke svazku co mas v aute a nebo vyndas ze dveri starej svazek a das ten "novy". Pak jen nacvakas konektory...

Dal budes potrebovat tlacitka na ovladani el. oken a taky tapecirunky bez dir na klicky, s rukojetmi pro tlacitka. Pak uz jen staci nacvaknout na prislusne misto relatko pod palubkou.

Edit: Jak koupis kabely s konektorama, tak nemusis resit zadny zapojeni 6 pinu a deset jich tam je. Jen to chce prislusny kabel. svazek. ;)

Neco o oknech najdes tady:

[upravil dne 18.6.2007 Tornado]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Tornado :

Diky za info - na tom odkazu je spoustu informaci , ale pokud jsi se v tom uz kuchal bylo by uplne nejlepsi kdyby jsi mi mohl polsta presnou polohu toho relatka ktere musim dodat + typ relatka. Dneska jsme se pokusil prokuchat k te gumove pruchodce do dveri a nejsem si jisty co jsem nasel - pro jistotu jsem vyfotil ten konektor , ale pokud to neni on - pomohlo by mi presne urceni kde ten konektor najdu + co vsechno musim odmontovat abych se k nemu dostal. Jinak stahovacky mam i s ovladacem ( pouze pro u ridice) a mam take tapecirunk do obou dveri bez klicek. ale chybi mi ten kabelovy svazek ve dverich ale pokud je to jnom tenhle problem tak ten snad snadno sezenu na vrakarne.

foto konektoru :

<img src="J:\___Peugeot\konektor.jpg" alt="">

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedna se o spinaci rele 25A. Ma tvar krychle, 5 vyvodu. Urcite ho sezenes na vrakaci a muzes ho rovnou vyzkouset zasunout do prislusne patice.

Rozmisteni rele mas tady (je to foto od Ferryho):

Rozmisteni%20rele.jpg

Schema nakreslene na rele:

rele.jpg

Pokud jde o kabelovy svazek, tak ten na te fotce co jsi mi poslal to podle me neni. Ke konektoru dverniho kab. svazku se dostanes tak, ze vytahnes gumovou pruchodku (takovej husy krk) mezi dverma a kastli. Konektor je na strane kasle. Ta gum pruchodka jde docela spatne ven, ale nejlepe mi to slo kdyz jsem pruchodku vytahnul nejdrive ze dveri a potom ze sloupku. Tam tedy najdes konektor, ktery by mel byt obdelnikovy. Foto bohuzel nemam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...