Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Klepání auta (309 1.9D) od cca 60km/h


mjolnir

Recommended Posts

Ahoj

Tak jsem po delším přemýšlení koupil 309 1.9D, dokud jsem nevyjel z města tak bylo vše OK a v nejlepším pořádku, ale jak jsem mohl s rychlostí přes 50, chtělo se mi skoro brečet co jsem to koupil - když jsem začal postupně zvyšovat rychlost, tak kolem cca 60km/h se začla klepat řadička a kolem 70 už bylo vlnění předku skoro nesnesitelné a řadící páka se taky pěkně mlátila - víc jsem si prostě jet netroufl. V jednom starším dotazu jsem našel, že by to mohl být problém s poloosami - konkrétně kloubem - sedí to i na můj případ? Pokud ano, na co kouknout a co případně vyměnit?

Až na tohle se mi auto zdá naprosto OK (já vim, zní to divně ;), takže bych to rád vyřešil a stal se dalším spokojeným majitelem Peugeotu.

Díky za odpovědi

Doplnění: jinak jako v těch ostatních dotazech - dělá to pouze pokud je motor v záběru, vyšlápnutí spojky, brždění motorem, neutrál - cokoliv i v rychlosti kolem 80km/h je bez nejmenšího problému.

[upravil dne 5.6.2007 mjolnir]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: oddie

Když s tím zajedeš do Sedlčan ke Glogarovi, budeš mít za trojku udělané poloosy obě, a nemusíš nic řešit... z Budějc to máč v podstatě za rohem.

No jestli ti cca 100km prijde za rohem s autem ve kterem se da jet maximalne 60 tak ano :) Ale jsem pripadne ochotnej to podstoupit, byl by to pekny vylet, mate nekdo nejaky kontakt na ten servis, abych si to pripadne dohodl predem (tezko sezenu nekoho kdo tam pojede se mnou druhym autem aby me odvezl a pak zase zpatky pro auto).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Všude jinde dáš tu trojku jen za jednu stranu, tak si to rozhodni sám. A dá se s tím jet i rychlejc, když pojedeš přes kilo, ty vibrace zase ustanou, cca v 70 to má rezonanční kmitočet, proto je to znatelné nejvíc. Vezl jsem takové koupené auto víc jak 100km, a taky mě neubylo...

Číslo na něj si vyhledej, už tu párkrát bylo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 měsíce později...

hodně by mě zajímalo jak to dopadne přtoože podobné věci předvádí i moje 206 hlavně když je zahřátá tak od 70km/h vlní předkem a klepe řadící pákou dělá to však pouze na 4 převodový stupeň čímž bych vyloučil nějakou závadu na motoru :) Takže opravdu asi ta poloosa

PS: je fakt že při plném rejdu a rozjezdu něco lupne ud předního levého kola, ale na garanční prohlídce nezjisitli vůbec nic co se týká podvozku

Můj příspěvek

Ikdyž nepochopím to že když jsem tankoval kvalitní italskou naftu tak se auto ani nehlo :o

[upravil dne 10.9.2007 KoNG]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...