Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

hučení od kol


Marcelus

Recommended Posts

Ahoj, koupil jsem ojetou 406ku Break 1,8 16V (viz. podpis) a při určitých rychlostech (cca 85km/h a kolem 40km/h) slyším zvláštní hukot asi od pravého zadního kola. Ten zvuk zní jako bych najel na takovoutu hrbolky nastříkanou krajnici. Příjde mi divné, že to nedělá pořád, ale jen v těch zmíněných rychlostech. Jinak to jede normálně. Napadlo mě, jestli to nemůže být nějaké ložisko nebo jen problém s pneumatikou, ale na první pohled vypadá vše v pořádku. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: OK406

Tipuji na ložisko v kole .

Skús rukami potočiť keď to budeš mať zdvihnuté a ak ide ťažko alebo hučí tak je to ložisko.

Inak počas jazdy sa skúša ložisko tak, že robíš myšičku na ceste a to koleso ktoré je nezaťažené váhou vozidla vydáva hluk. Potom sa stačí zamerať na toto koleso.

Inak koľko máš najazdené??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No taky mi hučí auto asi zadní náprava při rychlosti asi tak kolem 70-80 km/h. Myšky na silnici jsem zkoušel, dokonce jsem si vybral i pořádné zatáčky, aby byla dotyčná strana auta pořádně odlehčená, ale hučelo to pořád stejně. To prohození kol vyzkouším. Máte někdo tip, čím by to ještě mohlo být (můžou to dělat např. nějaké tyčky, cojávím stabilizátoru?) Taky mi někdo radil, abych zvedl kolo a zkusil s ním zakvedlat a když to jde, tak ložisko.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám najeto 122tisíc, ale kdo ví, jestli to někdo nepřetočil. Jinak zkoušeli jsme s Lukasem dále identifikovat to hučení a zjistili, že to dělá pravé přední (ne zadní) kolo. Navíc to dělá jen ve zmíněných rychlostech když mám zařazenou rychlost, ale jedu na volnoběh. Pokud mám neutrál, popř. sešlápnutý (i jemně) plyn, tak se to neprojevuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

otestovat ložisko je velmy jednoduche a nie pracne

zdvyhneš každu stranu auta zvlašt min. 10 cm od povrchu ked maš pomocnika tak zošlapne spojku a zaradi 2 rychlosni stupen !!! na volnobeh !!! takto naklomeme auto ma vypli diferak na kolese ktore je na vozovke bude sa krutit koleso vo vzduchu

takže pokial to je ložisko tak huči ako prasa ale pozor musi to byt fakt na volnobeh!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

cau.jestli ti to huceni pripada jako kdyz jedes tramvaji tak je to na tuty lozisko.doporucuji co nejdrive vymenit protoze jak se kousne a protoci na hridely budes mit starosti.predni lozisko neskousej stylem jaky tu popisuji.kdyz to zvednes tak je vsechno vyvesene a nepoznas to.huci uplne vsechno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...